28. mednarodna regata Capris uspešno izpeljana.

0
576

Včeraj se je v Kopru odvila tradicionalna, že 28. mednarodna kajakaška regata Capris, ki jo je organiziral Kajakaški kanu klub Žusterna. 175 tekmovalcev iz petih držav se je v sedmih kategorijah med seboj pomerilo na dveh razdaljah, na 500 m in 1.500 m med kopališčem Žusterna in ustjem Badaševice. Poleg petih slovenskih primorskih klubov ( treh ankaranskih – KKK Orka, KKK Adria Ankaran in KKK Ankaran, KKK Soške elektrarne z Mosta na Soči in domačega KKK Žusterna) so se tekme udeležili še: KKK Monfalcone in KKK Timavo iz Italije, klubi Elit, Bezdan in ŠD Bakovci iz Srbije, Sava Gradiška iz Republike Srbske (BiH) ter klub Trenčin s Slovaške.


 

Med tekmovalci sta se na stopničke največkrat zavihtela Matej Toplikar iz KKK Žusterna, ki je v svoji kategoriji mladinci za vse razdalje tako v enosedu, kot v dvosedu prejel zlato medaljo, v kategoriji člani na 500 m pa tudi srebro, in Szilvi Köllő iz ankaranskega kluba Orka, ki je bil s 396 točkami najuspešnejši klub na tekmi, za kar je tudi prejel največji pokal. S 17 točkami manj se je na drugo mesto uvrstila KKK Žusterna, tretji pa so bili kajakaši in kajakašice iz Save Gradiške iz Republike Srbske (BiH), ki so zbrali 232 točk. Letošnja zanimiva novost, da se med seboj pomerijo tudi mešani pari (fant in dekle v kajaku dvojcu) v kategorijah mladinci in člani na 500 m progi, se je izkazala za odlično potezo, saj je bilo za udeležbo veliko zanimanja.

»Tekma je bila ob podpori lokalnega okolja – Mestne občine Koper ter podjetij Akrapovič, d. d., Ganco, d. o. o., Banka Intesa Sanpaolo d. d., Kmetijska zadruga Agraria Koper, z. o. o., Marjetica Koper, d. o. o., Nova Ljubljanska banka, d. d., Radio Capris, Sandiline, d. o. o.,  Telekom Slovenije, d. d.,  Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d. d., in Vinakoper, d. o. o., uspešno izpeljana, zato se lepo zahvaljujemo prav vsem. Ne smem pozabiti na starše in vse prijatelje kluba, ki so tudi letos potrdili, da je v odličnem sodelovanju uspeh zagotovljen. Prisrčne čestitke tudi vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so se v športnem duhu udeležili naše tradicionalne regate, brez njih je ne bi bilo. V klubu pa se veselimo skorajšnje prenove prostorov, ki bodo omogočili še boljšo organizacijo množičnega dogodka, ki si ga je v višku turistične sezone poleg 300 udeležencev ogledalo še veliko turistov in mimoidočih,« je povedala predsednica kluba KKK Žusterna, Ponomarenko Zdenka.

Sicer pa se v klubu nadejajo tudi novih uspehov najboljše slovenske kajakašice na mirnih vodah, Špele Ponomarenko Janic, tudi večkratne najboljše športnice Mestne občine Koper, ki se bo skupaj z mlajšo Anjo Osterman konec avgusta udeležila svetovnega prvenstva v Račicah na Češkem.
 

BESEDILO: Mirella Baruca

FOTO: Mirjana Blažek