Artelj z 12. mestom iz Merana

0
554

Merano, 10. junija (STA) – Slovenski kajakaš Simon Artelj je na mednarodni tekmi v slalomu na divjih vodah v italijanskem Meranu osvojil 12. mesto. Za zmagovalcem, Nemcem Timom Maxeinerjem, je 19-letni mladinski slovenski prvak iz lanske sezone zaostal za 11,40 sekunde. Po prvi vožnji je bil sicer osmi, v drugo pa je dosegel šele 18. čas in nazadoval na 12. mesto. Tudi drugo in tretje mesto sta osvojila Nemca. Sebastian Schubert je zaostal 2,16, Lukas Kalkbrenner pa 5,23 sekunde.


Med mladinci je slovenske barve branil Martin Albreht in tekmovanje končal na petem mestu. V drugi vožnji je imel celo drugi najboljši čas, s katerim je s sedmega napredoval na peto mesto. Zmagal je Nemec Hannes Aigner, ki je Slovenca ugnal za 9,08 sekunde.


Že v soboto je Benjamin Savšek med kanuisti osvojil drugo mesto. Med mladinci v C-1 je Jernej Zupan pristal na četrtem, Anže Berčič pa na šestem mestu.


Konkurenca v Meranu sicer ni bila na najvišji ravni, saj so najboljši evropski slalomisti v večini že na prizorišču prvenstva stare celine v slovaškem Liptovskem Mikulašu. Na EP, ki se bo začelo v četrtek, se je v soboto odpravila tudi slovenska delegacija: kajakaši Jure Meglič, Dejan Kralj in Peter Kauzer, kanuisti Jošt Zakrajšek, Dejan Stevanovič in Marko Mihelič, dvojci Blaž Oven/Luka Slapšak, Simon Hočevar/Aljaž Kulovec in Nejc Višnar/Urban Jarc ter kajakašica Nina Mozetič.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45