Benjamin Savšek zmagovalec memoriala Dražena Veselka na Kolpi.

0
589

V soorganizaciji slovenske in hrvaške kajakaške zveze na Kolpi ta konec tedna potekajo tekmovanja v slalomu in spustu na divjih vodah. Sobotna slalomska tekma je bila posvečena preminulemu hrvaškemu kajakaškemu delavcu Draženu Veselku, po katerem se tudi imenuje memorial. Ker je bil nekoč kanuist, zmagovalec memoriala v konkurenci kanuistov poleg kolajne prejme še posebno plaketo. Letos je ta čast pripadla Benjaminu Savšku, ki je bil najboljši med kanuisti, med kajakaši je zmagal Martin Srabotnik, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

S progo na Kolpi je med kanuisti najhitreje opravil svetovni prvak Benjamin Savšek, ki je zaradi družinskih obveznosti izpustil tekmovanji pretekli konec tedna v Tacnu, tokrat pa znova v svojem prefinjenem slogu navigiral med vrati. V cilju je bil dobre tri sekunde hitrejši od klubskega kolega Jureta Lenarčiča, na tretje mesto pa se je uvrstil Luka Božič.

Tudi med kajakaši je na najvišjo zmagovalno stopničko stopil dobitnik kolajne z lanskega svetovnega prvenstva v Pauju (le to je dobil v ekipni vožnji) – Martin Srabotnik. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila primorska kajakaša Tine Kancler in Niko Testen.

Za dvojno primorsko slavje med kanuistkami sta poskrbeli tudi Alja Kozorog in Nina Bizjak, medtem ko je na tretje mesto priveslala kanuistka ljubljanskega kluba Jana Hočevar. V članski konkurenci kajakašic je tokrat veslala le Eva Jeklin.

V konkurenci mladincev je v kanuju slavil Nejc Polenčič, drugi je bil Urh Turnšek, tretji pa Juš Javornik. Vid Oštrbenk je bil najhitrejši kajakaš med mladinci, za njim sta se zvrstila Jan Ločnikar in Luka Oplotnik. Tako med kanuistkami kot kajakašicami je v konkurenci mladink zmagala Lea Novak. V kajaku sta ji družbo na zmagovalnih stopničkah delali Zala Zanoškar in Sara Belingar, v kanuju pa Hrvatica Katja Bengeri.

Nastopali so tudi mlajši, kjer so med kajakašicami zmagovalne stopničke zasedle Zara Halec Makovec, Naja Pinterič in Daša Grešak, med kajakaši Jakob Šavli, Žiga Zidar in Roko Bengeri, med kanuisti pa Martin Gale, Roko Bengeri in Žiga Lin Hočevar.

Slalomiste v nedeljo na Kolpi čaka še ena preizkušnja – Pokal Petra Klepca.