Blaž Cof 10. na prvem svetovnem prvenstvu v sprintu

0
361

Deževni dan ni ustavil navijačev, ki so v Augsburg prišli tudi iz Slovenije. A dež, ki je prihajal v valovih z malimi premori je zdesetkal gledalce ob ledenem kanalu. Vseeno so tisti ki so ostali bili nagrajeni z odličnimi vožnjami in vrhunsko tekmo, ki je bila napeta do konca. Format tekmovanja s finalom, kjer vsi startajo z nule po dveh tekih kvalifikacije je očitno pravi.


Kvalifikacije so kazale dobro. Blaž Cof je končal kot 9. in se zanesljivo uvrstil v finale 12. kanuistov, kar je novost na svetovnih prvenstvih v sprintu. Po njegovih besedah je imel tudi še nekaj rezerve in napovedal izboljšanje časa, ki gaje dosegel v drugem teku kvalifikacij.
A žal je bila vožnja v finalu slabša. V spodnjem delu pod skalo ki nosi mitično ime Moby Dick, mu čoln ni več stekel. Hiter tok reke je čoln dvakrat premaknil iz idealne smeri, kar je bilo dovolj, da ni mogel več poseč po najvišjih mestih. Napake so bile skorajda nevidne, a danes so predvsem francozi vozili povsem idealno in brez napak.


Veliki poraženci v kanuju so bili danes Nemci, ki so še po kvalifikacijah računali na vsaj eno medaljo v kanuju a na koncu ostali z 5. 9 in 11. Mestom Zmagal je Francoz Alzingre Guillaume pred drugo uvrščenim so reprezentantom Claudepierre Yannom in Čehom Rolenc Ondrejjem. Hrvati kot ena najmočnejših reprezentanc v kanuju so osvojili 4. 7 in 8 mesto.


Tudi med ženskami so Francozijne prevladovale in zasedle prvo (Parage Laetitia)  in drugo mesto (Malaterre Sixtine). Nemško čast je rešila Sabine Fusser, ki je osvojila 3 mesto.


Blaž Cof: Žal čoln ni sledil mojim mislim in ga v spodnjem delu nisem več mogel dobro nadzorovati. Težko rečem kaj je bilo krivo, morda utrujenost, a tekmeci so bili danes zame premočni. 10. mesto je zame vseeno odlično in moj čas šele prihaja.


Srečko Masle: Kot je bila medalja v Kraljevu na EP presenečenje bi bilo danes presenečenje še veliko večje. Menim, da je rezultat odličen in upam, da bo spodbuda Blažu za naprej.


Več informacij:
http://canoeworlds2011.com/