Božiču in Taljatu slovenska uvrstitev dneva

0
218

Krakov, 03. avgusta (STA) – Tudi drugi dan evropskega prvenstva mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah v Krakovu so se v slovenski vrsti bolje odrezali mladinci. Sašo Taljat in Luka Božič sta v dvojcu kvalifikacije končala na tretjem mestu in se zanesljivo prebila v nedeljski polfinale. To je uspelo tudi kajakašem Janezu Kastelicu, Martinu Albrehtu in Aneju Berlotu v mladinski ter Juretu Megliču, Janošu Peterlinu in Simonu Artlju v konkurenci mlajših članov. Polfinale sta si v starejši kategoriji priveslala tudi Nejc Višnar in Urban Jarc v C-2.


Mladi slovenski kajakaši sicer niso končali tako visoko kot Taljat in Božič, saj je bil Kastelic sedmi, Albreht 14., Anej Berlot pa je s 36. mestom še ujel najboljšo štirideseterico, ki bo v nedeljo tekmovala za deset mest v finalu. Podobne uvrstitve so v kvalifikacijah zabeležili tudi njihovi starejši reprezentančni kolegi: Meglič, ki se že lahko pohvali z zmago v svetovnem pokalu, je bil 20., Peterlin 23., Artelj pa 29.


Slabše so se v C-2 odrezali mlajši člani, saj se je izmed treh slovenskih čolnov v polfinale uspelo prebiti le enemu. Nadaljevanje tekmovanja sta si namreč z osmim mestom priveslala le Nejc Višnar in Urban Jarc. Anžetu in Juretu Janežiču se je polfinalni nastop najboljših 15 posadk na 17. mestu izmuznil za več kot osem sekund, še slabše pa sta nastopila Blaž Oven in Luka Slapšak, ki sta kvalifikacije končala na 21. mestu.


Že v petek so si nedeljske polfinalne nastope v posamičnih tekmah zagotovili Blaž Cof, Jernej Zupan in Jure Lenarčič v mladinskem C-1 ter Eva Terčelj in Nina Slapšak v ženskem K-1, med mlajšimi člani pa so se nedeljskega nastopa razveselili kanuisti Benjamin Savšek, Aljaž Kulovec in Marko Mihelič ter kajakašica Urša Kragelj. Progo v polfinalu in finalu bo postavil slovenski trener Aleš Vrabič.


V soboto bodo na sporedu ekipne tekme. Med 10. in 12. uro se bodo merili mladinci in mladinke, med 13. in 15. uro pa člani in članice do 23 let. V Krakovu, ki bo maja prihodnje leto gostil člansko EP, sicer v mladinski konkurenci nastopa 173 tekmovalk in tekmovalcev iz 23 držav, med mlajšimi člani pa se na jugu Poljske za čim višje uvrstitve poteguje 162 slalomistk in slalomistov iz 25 držav.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45