Brovinsky srebrn, Božič in Taljat bronasta na MEP

0
505

Bihač, 21. julija (STA) – Na mladinskem evropskem prvenstvu v spustu je slovenski kajakaš Gregor Brovinsky osvojil srebrno odličje, medtem ko sta njegova reprezentančna kolega v kanuju Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu bronasta. Tekmovanje je na sporedu na reki Uni v Bihaču.
 
Brovinsky, ki je že pred EP veljal za našega najmočnejšega aduta, je za zlatim odličjem zaostal 26 stotink sekunde, na koncu pa ga je ugnal le Čeh Karel Slepica. Za drugo slovensko kolajno sta poskrbela Primorca Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta priveslala na tretje mesto. To je že njuna druga letošnja kolajna z večjih mladinskih tekmovanj. Na svetovnem mladinskem prvenstvu v slalomu v Solkanu sta skupaj z dvojcema Janežič-Janežič in Slapšak-Oven priveslala bronasto kolajno v moštvenih vožnjah.
 
Slovenijo na EP sicer zastopajo Gregor Brovinsky, Matic Lesjak, Luka Slapšak in Lovro Leban v kategoriji kajakašev, Nina Slapšak med kajakašicami, Blaž Oven, Nejc Kravanja, Urban Kozorog v kategoriji kanuistov in dvojec Luka Božič-Sašo Taljat.