Brus najhitrejši v kvalifikacijah, polfinale prestavili

0
553

Slovenski slalomisti na divjih vodah, ki so pretekli vikend odlično nastopili v Tacnu, nadaljujejo z dobrimi vožnjami tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v francoskem L”Argentieru. V kvalifikacijah kajakašev je najboljši čas postavil Simon Brus, medtem ko je bil Peter Kauzer tretji. V polfinalu kanuistov je bil Benjamin Savšek 12., polfinale kajakašev pa so prestavili na soboto.


Druga tekma svetovnega pokala, ki ta vikend poteka v Franciji, je v kvalifikacijah znova postregla z izjemnimi rezultati slovenskih tekmovalcev. Mladi celjski kajakaš Simon Brus je bil namreč najhitrejši v kvalifikacijah, zmagovalec prve tekme svetovnega pokala v Tacnu Peter Kauzer pa je bil tretji. Simon Brus, lanskoletni zmagovalec olimpijskih iger mladih in svetovni mladinski podprvak, si je najhitrejši čas kvalifikacij priveslal z izvrstno drugo vožnjo, v kateri je bil 32 stotink sekunde hitrejši od reprezentančnega kolega Petra Kauzerja. Ta je vodil po prvi vožnji, zato v drugo sploh ni nastopil, na koncu pa bil tretji, saj ga je v drugi vožnji prehitel še Italijan Giovanni de Gennaro. V polfinale sta se uvrstila tudi preostala dva slovenska kajakaša. Jure Meglič je imel v prvi vožnji precej težav, saj je prejel 50 kazenskih sekund in bil s 60. časom daleč od polfinala, nato pa v drugo opravil veliko bolje in se s 15. časom zanesljivo uvrstil v nadaljevanje tekmovanja, kjer bo nastopil tudi Dejan Kralj (27.). Kajakaši bi v polfinalu morali nastopiti že pozno popoldne, a so organizatorji zaradi izjemno močnega vetra tekmovanje najprej začasno prekinili, nato pa se odločili, da bodo kajakaški polfinale v celoti izpeljali v soboto ob 9. uri zjutraj. Tako bodo znova nastopili tudi tisti kajakaši, ki so danes sicer že startali v polfinalu.


Manj težav so imeli kanuisti, ki so s svojimi nastopi opravili tako, kot je predvideval program. Izmed Slovencev se je najbolj izkazal Benjamin Savšek, ki je bil v polfinalu 12., uvrstitev v finale pa se mu je izmuznila za 42 stotink sekunde. V polfinalu sta nastopila tudi Simon Hočevar in Jure Lenarčič. Hočevar je bil na koncu 17., Lenarčič pa 23. Že v kvalifikacijah pa sta obstala Anže Berčič (36.) in Blaž Cof (38.). Najhitrejši je bil tretjeuvrščeni z letošnjega evropskega prvenstva Francoz Denis Gargaud Chanut, drugi je bil Čeh Tomaš Indruch, tretji pa Slovak Karol Rozmus.
V kvalifikacijah in polfinalu so se pomerile tudi kanuistke, kjer pa Slovenija nima svoje predstavnice. Najboljša v polfinalu je bila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Kitajka Quianquian Teng, tretja pa še ena Avstralka Leanne Guinea.


V soboto bodo na sporedu polfinale kajakašev ter finala kanuistov, kanuistk in kajakašev, nato pa bodo sledile še kvalifikacije za kajakašice in kanuistične dvojce. Popoldanski program bo nekoliko bolj zgoščen, saj se organizatorji bojijo, da bi jim veter znova lahko prekrižal načrte, tako da naj bi se tekmovanje zaključilo nekoliko prej, kot je bilo sprva načrtovano. V nedeljo bodo dopoldne na sporedu polfinala kajakašic in dvojcev, popoldne pa še finali omenjenih kategorij.


Več informacij:
http://www.largentierecanoe2011.com


Rezultati:
http://www.123result.com/