Cankarjeva sedma v klasiki

0
548

Salzburg, 10. junija (STA) – Slovenska kajakašica Lučka Cankar je na drugi tekmi svetovnega pokala v spustu v avstrijskem Loferju poskrbela za slovensko uvrstitev dneva. Klasično preizkušnjo je končala na sedmem mestu, za zmagovalko Švicarko Sabine Eichenberger je zaostala za 26,98 sekunde. Druga je bila Francozinja Helgard Marzlof (+8,58), tretja pa Nemka Alke Overbeck (+9,05). V moški konkurenci se je izmed dveh Slovencev v konkurenci pričakovano bolje odrezal Jernej Korenjak, ki je bil 12.


Cankarjeva je v konkurenci 18 tekmovalk za mesto izboljšala uvrstitev s sobotne sprinterske tekme, ko je bila osma. Tokrat je zanesljivo pristala na sedmem mestu, saj jo je tekmovalka pred njo prehitela za več kot osem sekund, Slovenka, ki je zaradi študijskih obveznosti izpustila majsko evropsko prvenstvo v Bihaču, pa je bila za skoraj deset sekund hitrejša od osmouvrščene kajakašice. V Avstriji je bila konkurenca v tej disciplini na dokaj visoki ravni, med večjimi imeni velja izpostaviti le odsotnost evropske prvakinje Čehinje Michale Mruzkove in njene rojakinje ter evropske podprvakinje Lenke Legnarove. Tako je pričakovano na najvišjo stopničko stopila Eichenbergerjeva, sicer tretja v Bihaču. Četrta z EP Čehinja Katerina Vacikova tekme ni dokončala.


Slabše kot v soboto so se odrezali v moškem taboru, kjer pa je bila konkurenca še bistveno hujša. Jernej Korenjak, ki je slovenski specialist za klasične preizkušnje, je končal na 12. mestu (na EP je bil osmi), z malce sreče pa bi kaj lahko posegel tudi med deseterico, saj je za njo zaostal le za dobri dve sekundi. Za zmagovalcem, evropskim podprvakom Italijanom Maximilianom Benassijem, si je nabral 18,43 sekunde zaostanka. Drugo mesto je pripadlo bronastemu z EP Čehu Kamilu Mruzeku (+1,69), tretje pa Francozu Rudyju Gerardu (+6,26). Junak včerajšnje sprinterske tekme Nejc Žnidarčič, ki se je veselil svoje prve zmage v svetovnem pokalu, je v svoji slabši disciplini pristal na 24. mestu (+54,22).


Prihodnji konec tedna se bo svetovni pokal nadaljeval v Karlovih Varih.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=46