Devet slovenskih čolnov v polfinalu

0
546

Augsburg, 13. julija (STA) – V nemškem Augsburgu so se na tretji tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah popoldne v kvalifikacijah pomerili še kanuisti in kajakašice. Med kanuisti sta se v nedeljski polfinale uvrstila Dejan Stevanovič in Jošt Zakrajšek, dosegla sta 16. in 23 čas, medtem ko je bil Marko Mihelič 41. in tako za eno mesto zgrešil nedeljski nastop. Pri kajakašicah je imela Slovenija dve predstavnici in obema se je uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje, ki se bo prav tako s polfinalom nadaljevalo v nedeljo. Nina Mozetič je bila 15., Urša Kragelj pa 31.

Od treh slovenskih kanuistov je bil po pričakovanjih najboljši Dejan Stevanovič, čeprav njegovi kvalifikacijski vožnji nista bili na ravni tacenskega nastopa, ko je bil na koncu drugi. Z 22. časom prve in 15. časom druge vožnje je osvojil skupno 16. čas (+10,98; 4), kar je vseeno zadostovalo za prepričljivo uvrstitev v polfinale. Svoje mesto je med 40 polfinalisti našel tudi Jošt Zakrajšek, saj je osvojil 23. mesto (+14,81; 4), slabšo vožnjo pa je pokazal Marko Mihelič, ki je bil na koncu 41. Slednjemu je zmanjkalo tudi nekoliko športne sreče, saj je bil od polfinala oddaljen vsega eno mesto oziroma 0,47 sekunde. Najhitrejši je bil Britanec Nico Bettge, 2,18 sekunde je za njim zaostal Slovak Michal Martinek, Nemec Jan Benzien pa še nadaljnje 0,26 sekunde, nihče izmed omenjene trojke pa si ni nabral niti sekunde kazni.


Med kajakašicami sta bili uspešni obe slovenski tekmovalki, najboljši čas pa je uspel Nemki Mandy Planert, druga je bila njena rojakinja Jasmin Schornberg (+2,18; 0), tretja pa Čehinja Stepanka Hilgertova (+5,09; 0). Boljša od obeh Slovenk je bila Nina Mozetič, ki si je s pribitkom šestih sekund v obeh vožnjah (2 + 4)priveslala 13,35 sekunde zaostanka, kar je zadostovalo za skupno 15. mesto. Urša Kragelj sicer ni veslala veliko slabše, a si je nabrala kar 16 sekund pribitka. Zaostanek 28,53 sekunde ji je prinesel 31. mesto.


Od 11 slovenskih čolnov, v dopoldanskem programu so se v kvalifikacijah pomerili tudi kajakaši in dvojci, se jih bo tako v polfinalnih obračunih pomerilo devet. Med kajakaši je to uspelo še Petru Kauzerju, ki je bil v kvalifikacijah najhitrejši, Dejan Kralj je osvojil osmo mesto, Jure Meglič pa 13. Med dvojci sta bila najboljša Aljaž Kulovec in Simon Hočevar, ki sta bila 14., v polfinalu pa bosta nastopila tudi Nejc Višnar in Urban Jarc, ki sta bila 18. Luka Slapšak in Blaž Oven sta s 23. mestom za 5,61 sekunde zgrešila uvrstitev v polfinale.

Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=46

Več fotografij:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=161&u=celo

Več informacij:
www.kanu-schwaben-augsburg.de