Dobrodelni koncert v Celju je več kot uspel

0
433

Celje, 1. decembra (Slovenske novice) – Celjski kajakaši so pripravili velik dobrodelni koncert za izgradnjo nove čolnarne; stara je 2. junija pogorela do tal, v njej pa tudi vseh 51 čolnov z opremo vred — Nastopajoči so se v dobro čolnarne na Špici odrekli honorarjem — Presenečenji: župnik Dori in car Perić.


Koncert, na katerem se je zbralo kar 3000 obiskovalcev, so zaznamovali Bajaga z Instruktori, Pero Lovšin in Španski borci, Nude, Mi2, Crvena jabuka, Dragoljub Djuričić s trubači, Ave, Zoran Zorko, Aki Rakimovski (eks Parni valjak), Kosta, Faracajg in Kastelo.


V celjski dvorani Zlatorog pa so obiskovalci doživeli še vrsto presenečenj: na velikih zaslonih sta jih pozdravila prijatelj celjskih kajakašev župnik Dori iz Berlina (sicer doma z Vranskega, a je v tujini v božji službi), legenda kajakaškega športa in največji proizvajalec vrhunskih kajakov in kanujev Toni Prijon, ki jo je že davno pobrisal v Nemčijo, zdaj pa že dolgo živi v svojem Posočju. Na oder je stopil tudi nekoč eden izmed najboljših slovenskih kajakašev Peter Kauzer st., ki je v imenu sina Petra, ta je trenutno na treningu na Kitajskem, kajakašem Celja podaril čoln, s katerim je sin letos osvajal kolajne na največjih svetovnih tekmovanjih.


Za mnoge je bil vrhunec večera, ko je na presenečenje vseh med nastopom skupine Nude na oder stopil legendarni celjski rokometni vratar, car Zlatoroga, kot ga imenujejo, Dejan Perić. Frontmenu in pevcu skupine Nude Boštjanu Dermolu se je izpolnila življenjska želja, saj mu je dres s številko 12 podaril njegov lastnik Dejan Perić, eden izmed najboljših rokometnih vratarjev na svetu in še vedno prvi ljubljenec celjskega občinstva.


Ko je Dejan vzel v roke mikrofon in v stilu vrhunskega pop pevca zapel Za ona dobra stara vremena, je vse skupaj spominjalo na leto 2004 in zmagoslavje celjskih rokometašev po osvojitvi najvišje evropske rokometne lovorike. Množica v dvorani je dobesedno ponorela, Štajerci so jokali kot otroci.


Kajakaši Celja so s prodajo vstopnic za novo čolnarno, ki naj bi jo začeli zidati spomladi prihodnje leto, zbrali 5,6 milijona tolarjev, dodatnih deset milijonov pa še od sponzorjev. Ni slabo. (B. P.)


Članek z originalnim naslovom Župnik in car je prepisan iz tiskane izdaje petkovih Slovenskih novic, dostopen pa je tudi na spletu.