Dopoldne le dve trinajsti mesti v Pragi

0
558

Praga, 05. avgusta (STA) – Slalomisti na divjih vodah nadaljujejo s tekmami za odličja svetovnega prvenstva, ki ga gosti češka prestolnica Praga. Danes dopoldne so prireditelji SP podelili kompleta kolajn v ekipnih tekmah kanuistov in kajakašic. Slovenski predstavniki v 3xC-1 Marko Mihelič, Jošt Zakrajšek in Dejan Stevanovič so osvojili 13. mesto. Slavili so Nemci pred Čehi in Britanci.


V ženski preizkušnji 3xK-1, kjer je Slovenija na SP nazadnje z ekipo nastopila leta 1999 v Seu d”Urgellu (takrat so tekmovale Jana in Nina Mali ter Nina Mozetič), so Nina Mozetič, Urša Kragelj in Kaja Puhan na reki Vltavi prav tako pristale na 13. mestu. Zlato so si priveslale Francozinje, srebro Čehinje, bron pa Nemke.


Popoldne bodo izpeljali še polfinala in finala kajakašev in dvojcev. Slovenijo bosta v K-1 zastopala Peter Kauzer in Dejan Kralj, v C-2 pa Simon Hočevar in Aljaž Kulovec.


Končno pa so prireditelji objavili tudi uradne rezultate petkove ekipne tekme kajakašev in potrdili včerajšnje uvrstitve. Slovenci Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič so tako dokončno osvojili četrto mesto, zmagali pa so Francozi pred Italijani in Poljaki. Kot je znano, je zaplet okrog uradnih izidov nastal po številnih pritožbah reprezentanc na startno proceduro v prvi vožnji 3xK-1. Sporni so bili različni načini, s katerimi so starterji tekmovalce pošiljali na progo.


Več informacij: http://www.slalomtroja.cz/