Dve četrti mesti slovenskih slalomistov

0
372

Na mednarodni kajakaški tekmi za točke ICF v francoskem Bourg St. Mauriceu sta dobro nastopila kanuist Nejc Kravanja in kajakaš Janoš Peterlin. Oba sta zasedla četrto mesto, z osmim mestom med kajakaši pa se je izkazal tudi Gregor Brovinsky.


Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah je ta vikend tekmovalo v Franciji, kjer sta se zelo dobro odrezala Nejc Kravanja in Janoš Peterlin. Kravanja je med kanuisti z dvema kazenskima sekundama le za sedem stotink zgrešil zmagovalne stopničke, le osem stotink sekunde pa je od tretjega mesta ločilo tudi kajakaša Janoša Peterlina. Gregor Brovinsky je podobno kot preostala slovenska predstavnika na progi naredil napako in prejel 2 kazenski sekundi ter tekmovanje v Bourg St. Mauriceu končal na osmem mestu.


V konkurenci kajakašev je bil najboljši Francoz Benjamin Renia, na drugo mesto se je uvrstil Italijan Giovanni de Gennaro, tretji pa je bil še en Francoz Jimy Bercon. Med kanuisti sta za dvojno francosko slavje poskrbela Thibaut Vielliard in Sebastien de Kerleau, tretji pa je bil Čeh Jan Busta.


Nejc Kravanja in Janoš Petelin sta si s to uvrstitvijo in uvrstitvijo na stopničke na mednarodni tekmi v Meranu zagotovila možnost nastopa na zadnji tekmi svetovnega pokala v Pragi, ki bo avgusta. Tam bosta sicer nastopila le v primeru, da si nihče izmed članov reprezentance ne bo priveslal finala na eni izmed prvih treh tekem svetovnega pokala, kar je pogoj za potrditev mesta v reprezentanci, ki bo odpotovala na septembrsko svetovno prvenstvo v Bratislavo.