Dve slovenski zmagi v Solkanu

0
528

Solkan, 23. junija (STA) – Kajakaši in kanuisti v slalomu na divjih vodah so v petek zvečer končali dvodnevno tekmovanje za Hitov slalomski izziv v Solkanu. Po pričakovanjih se je denarne nagrade za skupno zmago tako na četrtkovi kot tudi petkovi tekmi med kajakaši veselil evropski podprvak Hrastničan Peter Kauzer. Slednji je tako kot v četrtek na skrajšani progi premagal vso konkurenco in v žep pospravil 1000 evrov. Skupni slovenski uspeh je z zmago v ženski konkurenci dopolnila še Nina Mozetič.


Kauzer je na petkovi tekmi za 1,47 sekunde ugnal domačega veterana Uroša Kodeljo, tretji pa je bil Dejan Kralj, ki je skupaj s Kauzerjem in Juretom Megličem (ta je bil šesti) na EP v Liptovskem Mikulašu še tretjič zapored osvojil naslov ekipnega prvaka. Najboljši tuji predstavnik na drugi soški tekmi je bil Kanadčan John Hastings (+2,55) na četrtem mestu.


Med kanuisti je bil na včerajšnji preizkušnji najhitrejši Slovak Matej Benuš, ki je Avstralca Robina Bella prehitel za 91 stotink sekunde, tretji pa je bil Japonec Takuja Haneda (+1,20). Med Slovenci se je vnovič najbolj izkazal Benjamin Savšek, ki je bil peti (+2,56). Jošt Zakrajšek, Dejan Stevanovič in Marko Mihelič, ki so tekmovali na EP 2007, so pristali na sedmem, osmem oziroma desetem mestu. Sicer pa je imel najboljši skupni čas z obeh tekem Nemec Nico Bettge. Slednji je zmagal na prvi in bil četrti na drugi tekmi.


V ženski konkurenci, ki je bila tako kot tekma dvojcev številčno dokaj slabo zastopana, je Mozetičeva (druga s prve tekme) na drugi tekmi premagala Avstralko Jacqueline Lawrence (+1,94), tretja pa je bila včerajšnja zmagovalka Urša Kragelj (+2,14), ki je tako le za las skupno zmagoslavje morala prepustiti klubski kolegici Mozetičevi.


V C-2 sta tako kot v četrtek zmagala Slovaka Milan Kuban in Marian Olejnik, svojo uvrstitev s prve tekme pa so ponovili tudi najboljša Slovenca Aljaž Kulovec in Simon Hočevar (+6,41) na drugem ter Nejc Višnar in Urban Jarc (+7,81) na tretjem mestu. Slovaka sta si za zmago razdelila 1500 evrov.


Slalomisti se bodo v prihodnjih dneh odpravili v Prago, kjer bo med 29. junijem in 1. julijem prva tekma svetovnega pokala.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45