Eva Terčelj 12. na tekmi svetovnega pokala v Ivreji.

0
544

Zadnji dan prve tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je slovenske barve zastopala le kajakašica Eva Terčelj. Na progi je naredila nekaj napak, dobila tudi štiri kazenske sekunde, ki so ji odnesle nastop v finalu. Osvojila je namreč 12. mesto, za deseterico najboljših pa zaostala za 12 stotink sekunde.

»Nastop se mi ni posrečil oziroma ga nisem izpeljala tako kot sem želela. Predvsem v spodnjem delu sem naredila preveč napak in dobila dva dotika. Drugega dotika sicer nisem čutila, ker je bil res rahel, ampak je na žalost bil. Naslednji teden je nova tekma in nova priložnost. Postavitev vrat sicer ni bila med najbolj zahtevnimi, ampak je voda zahtevna in je treba biti natančen,« je po tekmi povedala Terčeljeva.

Med kajakašicami je zmagala Nemka Ricarda Funk, pred Avstralko Jessico Fox in Avstrijko Corinno Kuhnle. Med dvojci, kjer nismo imeli svojih predstavnikov sta zmagala Francoza Scianimanico in Cailhol, druga sta bila Nemca Schroeder in Bettge, tretja pa Kitajca Zhang in Deng.

Naslednja postaja slalomistov na divjih vodah je Španija, kjer bo prihodnji konec tedna v La Seu d”Urgellu potekala druga tekma svetovnega pokala.