Evropsko prvenstvo v kajak spustu se bo pričelo danes s svečano otvoritvijo

0
431

Kraljevo, 10. maja – Reka Ibar je bila po dveh mrzlih dneh, ko je okoliške hribe pobelil sneg, rjave barve kakor kava. Tudi narasla je, kar je danes odprlo več novih kombinacij in možnosti veslanja, kar je večini reprezentanc vzelo cel dan v iskanju najhitrejše poti. Karte so bile tako vnovič premešane in tekmovalci, ki so prišli na prizorišče šele danes niso izgubili nič v primerjavi z ostalimi. Jošt Zakrajšek je Ibar primerjal s Savo, ki je bila včasih takšen barve pa tudi tok reke je primerljiv.


Današnji dan je bil slabši le za Tima Kolarja, ki so ga mrzli pretekli dnevi prezebli, tako da je staknil manjši prehlad in vročino, ki pa je tekom dneva popustila in z upanjem pričakuje jutrišnjega dne. Ostali tekmovalci so dobro motivirani in vsi komaj čakamo jutrišnje prve tekme.


Organizator se je zelo potrudil in se letos res izkazal. Uredili so okolico “Buk Grmčiča”, kjer je start in kjer bo konec tedna sprint, ter “Buk Jagnilo”, kjer bo jutrišnji cilj okoli 17 minut dolgega klasičnega spusta.


Upamo, da nas bodo organizatorji presenetili tudi z otvoritveno slovesnostjo v centru Kraljeva. Prvenstvo naj bi otvorila ministrica za Mladino in šport Republike Srbije in verjetno tudi zaradi tega predvsem pa zaradi lanskega incidenta se kar tare policistov in drugih varnostnikov.


Več informacij na 041-922-844 (Jakob Marušič)