Helena Domajnko in Vid Oštrbenk do zmag v Bratislavi.

0
426

Na kajakaški progi v Bratislavi se je zaključila letošnja serija tekem za ECA evropski mladinski pokal v slalomu na divjih vodah. Na progi, ki je prejšnji mesec gostila svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane, so tekmovali tudi slovenski predstavniki. Med kajakaši do 16 let je v nedeljo zmagal Vid Oštrbenk, med kajakašicami do 14 let, ki sicer ne tekmujejo v okviru tekme za evropski pokal, pa je bila najboljša Helena Domajnko.

Vid Oštrbenk je na zadnji tekmi ECA evropskega mladinskega pokala v finalu kajakašev do 16 let zmagal, v soboto pa zasedel četrto mesto. V sobotnem finalu so med kajakaši do 16 let veslali še trije slovenski predstavniki. Urban Novak je bil 18., Haris Vranič 19., Ulan Valant pa 22. Novak in Vranič sta si finalni nastop priveslala tudi v nedeljo ter zasedla 16. oziroma 17. mesto. V finalu kanuistov do 16 let sta tako v soboto kot nedeljo veslala Jaka Bernat in Nik Gerčer. Bernat je na Slovaškem priveslal do sedmega in devetega mesta, Gerčer pa do desetega in štirinajstega. Med finaliste se je v konkurenci kajakašev do 18 let prebil tudi Marko Petek. V soboto je preizkušnjo končal na petem mestu, v nedeljo pa je bil 15. V soboto sta se na progo v kanuističnem dvojcu podala tudi brata Maj in Vid Oštrbenk, a bila v konkurenci do 16 let edina na startu.

Na tekmi so nastopali tudi tekmovalci in tekmovalke, mlajši od 14 let in starejši od 18 let, vendar pa omenjene kategorije ne štejejo za uradne v okviru ECA evropskega mladinskega pokala. Tako v soboto kot nedeljo je zelo dobro med kajakašicami, mlajšimi od 14 let, veslala članica KKK Ljubljana Helena Domajnko, ki je v nedeljo z 12 stotinkami pred Ivano Klobouckovo s Češke zmagala, v soboto pa je bila druga. Prehitela jo je prav Čehinja. Med kajakaši do 14 let je v nedeljo Žiga Lin Hočevar priveslal do 17. mesta, Roko Pistotnik pa je bil 19. Slednji je bil finalist tudi v soboto, ko je osvojil štirinajsto mesto. V soboto je v finalu veslal še Martin Gale in bil 18. V odprti kategoriji kajakašev, starejših od 18 let, sta v nedeljskem finalu veslala Matej Jereb in Blaž Anžlovar. Jereb je preizkušnjo končal na osmem mestu, Anžlovar pa je bil dvanajsti.