Hočevar in Kulovec odslej v C-1

0
426

Ljubljana, 22. avgusta (STA) – Slovenski slalom na divjih vodah je danes ostal brez najizkušenejšega dvojca. Simon Hočevar in Aljaž Kulovec sta potrdila, da v prihodnje ne bosta več veslala skupaj, vzrok za prenehanje sodelovanja pa so predvsem neizpolnjeni in različni cilji. Oba tekmovalca bosta karieri nadaljevala v C-1.


“Glavni razlog za prenehanje so različni pogledi in različni cilji. Aljaž je pač menil, da je vse skupaj prenaporno. Verjetno sem tudi sam malce preveč zahteval. Zdaj je, kar je. Oba se bova posvetila veslanju v kanuju enosedu. Že na septembrskem svetovnem prvenstvu v Braziliji bom tekmoval v C-1, saj se je Marko Mihelič odločil, da se bo posvetil študiju in ne bo potoval v Foz do Iguassu,” je pojasnil 33-letni Hočevar, ki vseeno še ni popolnoma obupal nad dvojcem: “Če bom našel ustreznega sotekmovalca, potem je mogoče spet presedlati v dvojec. Toda trenutno takšnega ne vidim.”


Podobnega mnenja o ločitvi posadke, ki se je nekajkrat že približala najboljši deseterici, je tudi mlajši član zdaj že nekdanjega dvojca. “Ni nama uspelo uresničiti tistega, kar sva si na začetku zadala. Pač ni nama šlo, zato sem se odločil, da preneham veslati v dvojcu,” pa je dejal 20-letni Kulovec, ki bo svoje znanje v C-1 pokazal že na državnem prvenstvu. To bo v začetku septembra v Solkanu.