Hočevarju najboljša slovenska uvrstitev v Bratislavi

0
288

Bratislava, 26. avgusta (STA) – Slovenski slalomisti na divjih vodah so se ta konec tedna udeležili močne mednarodne tekme za pokal Danubia v Bratislavi. Malce presenetljivo je najboljšo slovensko uvrstitev zabeležil kanuist Simon Hočevar, ki se je še pred dnevi dokazoval v dvojcu. Zdaj že nekdanji soveslač Aljaža Kulovca v C-2 je namreč kljub velikemu zaostanku osvojil tretje mesto. Razred zase sta bila domačina Michal Martikan in Alexander Slafkovsky, ki sta tekmece ugnala za 20 sekund.


S šele 24. mestom je tekmovanje končal sicer najboljši slovenski kanuist v kvalifikacijah Dejan Stevanovič, vzrok za skromno uvrstitev pa so izpuščena vratca v polfinalu. Miha Zver je bil 20., Igor Jamšek 30., Benjamin Savšek 33., Jure Mokotar pa 36.


Dobro so se odrezali kajakaši. Najboljši slovenski slalomist zadnjih let Peter Kauzer je bil četrti s slabimi tremi sekundami zaostanka za zmagovalcem, Francozom Fabienom Lefevrom. V finalu je nastopil tudi Jure Meglič – po polfinalu je bil celo drugi – in preizkušnjo končal na sedmem mestu. Veteran Uroš Kodelja je bil 13., Simon Artelj 25., Janoš Peterlin pa 37.


Med najboljših deset se je uvrstila tudi kajakašica Nina Mozetič, a ji je proga tako kot številnim drugim tekmovalkam delala veliko preglavic. Tako si je že v polfinalu priveslala 52 kazenskih sekund, a se kljub temu prebila v finale. Tam je s petim časom osvojila končno šesto mesto. S konkurenco sta gladko opravili Slovakinji Jana Dukatova in Elena Kaliska.


Slovenija je imela svoja predstavnika tudi med dvojci. Sašo Taljat in Luka Božič sta polfinale končala na petem, skupno pa na sedmem mestu. Izstopala sta Slovaka Peter in Pavol Hochschorner.