Izbirno tekmo v kajakaškem maratonu otežile vremenske razmere.

0
601

Tekmovalci in tekmovalke v kajakaškem maratonu so v Bohinju nastopili na izbirni tekmi za sestavo ekipe, ki bo imela možnost nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu v tej kajakaški disciplini. Evropsko prvenstvo bo tako kot izbirna tekma potekalo v slikovitem Bohinju. Sodelujoči so nastopili na 20-kilometrski progi, razdeljeni pa so bili v pet kategorij.

Vremenske razmere v Bohinju so bile vse prej kot idealne za izvedbo izbirnega tekmovanja v kajakaškem maratonu. Močan veter in posledično zelo visoki valovi, ki so dosegali tudi pol metra, so zelo oteževali veslanje, več tekmovalcev pa je že med tekmo moralo prazniti z vodo napolnjene čolne. Visoki valovi so tudi prisilili organizatorje, da so obračališče premaknili  v nekoliko mirnejši zaliv Pod Skalco.

V konkurenci kajakašev je med člani zmagal Jošt Zakrajšek, a ga je v absolutni razvrstitvi za las ugnal Simon Oven, ki je sicer veslal v kategoriji mlajših članov. Med člani je bil drugi Jernej Župančič Regent, tretji pa Peter Samotorčan. V konkurenci do 23 let se ja za Simonom Ovnom uvrstil Jani Jarc. Med kajakašicami je z 20 kilometri najhitreje opravila mlajša članica Ines Matuc iz domačega kluba KKK Bohinj. Med mladinkami je bila najboljša predstavnica Kajak kluba Soške elektrarne Mia Medved, za njo pa sta se uvrstili domačinki Taja Smukavec in Špela Bajrič. V konkurenci mladincev je bil med kajakaši najboljši član KK Soške elektrarne Jakob Klobučar, drugi je bil Rok Štefič iz KKK Orka, tretji pa David Franca iz Žusterne. Poleg slovenskih tekmovalcev sta nastopila še japonski kajakaš Yasuhiro Suzuki in švicarska tekmovalka Nikol Rutishauser.

 

Rezultati so dostopni tukaj.

 

       

 

Foto: Miha Fartek, Stane Klemenc