Jan Markelj in Matej Toplikar 11. v K2 1000m MSP v Romuniji.

0
518

Na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Pitestiju so podelili prve kolajne. Slovenski predstavniki danes še niso bili v boju zanje, finale A na 500 metrov Mio Medved namreč čaka jutri, sta se pa na 1000-metrski razdalji v finalu B izkazala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar. V konkurenci kajakaških dvojcev sta namreč zasedla končno enajsto mesto. Popoldne sta si Mia Medved in Matej Toplikar priveslala finale B na 200 metrov.

V Romuniji ta teden poteka svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki se ga je udeležila tudi slovenska, sicer malo številčna, ekipa. Prvi dan finalnih tekmovanj, ki so jih zaznamovali tudi zahtevnejši vremenski pogoji, sta v finalu B na 1000 metrov veslala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar. Gorenjsko-primorski kajakaški dvojec je v finalu B veslal zelo dobro, saj sta zasedla drugo mesto, zaostala pa le za Rusoma Viktorjem Raevnevom in Romanom Staršinovom. Z drugim časom finala B sta si Markelj in Toplikar zagotovila skupno enajsto mesto na 1000-metrski razdalji med mladinskimi kajakaškimi dvojci.

Naslov svetovnih mladinskih prvakov sta si v finalu A priveslala Nemca Jakob Kurchat in Jakob Thordsen, druga sta bila Madžara Partik Eros in Benedek Kos, tretja pa Čeha Tomaš Sobisek in Jakub Brabec.

Popoldne so sledile še polfinalne preizkušnje na 200 metrov, kjer sta se za mesto v finalu potegovala tudi mladinca Mia Medved med kajakašicami in Matej Toplikar med kajakaši. Oba sta v svoji polfinalni skupini v cilj priveslala kot četrta, kar pomeni, da ju v nedeljo čaka nastop v finalu B na tej razdalji.

Od Mie Medved so bile v polfinalni skupini hitrejše Kitajka Shimeng Yu, Danka Mette Hemmingsen in Švedinja Melina Andersson, od Mateja Toplikarja pa so bili hitrejši Britanec Ieuan James, Ukrajinec Dmitro Danilenko in Poljak Wojciech Tracz.

V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finali na 200 in 500 metrov, videli pa bomo štiri slovenske nastope. Prva se bo na tekmovališče podala Mia Medved, ki jo najprej čaka finale B na 200 metrov. Takoj za njo bo tekmoval Matej Toplikar, prav tako v finalu B na najkrajši razdalji. Nekaj po poldnevu bo v finalu B na 500 metrov veslal Jan Markelj, na 500-metrski razdalji pa se bo v finalu A za kolajno potegovala tudi Mia Medved.

 

Rezultati: http://romania2017.spotfokus.com/home?gmt=2&gmt2=-120