Jernej Korenjak v sprintu osmi

0
560

Karlovy Vary, 16. junija – Jernej Korenjak, ki je na svetovnem prvenstvu več pričakoval od klasične tekme je presenetil v sprintu.   Deveto mesto in zaostanek 2,26 stotink po prvi vožnji je bilo dobro izhodišče za napad na  svojo najboljšo uvrstitev na dosedanjih SP v sprintu. V drugo se je odločil, da pred ciljem padec prečka povsem desno, kar se je pri najboljših v prvi vožnji izkazalo za hitrejšo pot. Sprememba načrta se je izplačala, saj je bil na vmesem času pred tem, zaradi slabsega zgornjega dela dve sekundi počasnejši kot v prvi vožnji. Z dvemi enako hitrimi vožnjami je še za mesto napredoval in z osmim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Drugi najboljši slovenski kajakaš je bil Nejc Žnidarčič, ki je zaradi nastopa v sprintu celo zadržano nastopil v klasiki, da bi se zares osredotočil  le na sprint. Nepazljivost pri veslanju pod enim od mostov, ki jih je na progi skozi staro mestno jedro Karlovih Varov kar nekaj, je povzročila, da je z zgornjo lopatico zadel v most, izgubil ravnotežje ter se prevrnil. Tudi šesti čas druge vožnje ni pomagal za boljšo uvrstitev od 22.  mesta.  Pavel Kuralt in Anže Šimenc sta svoji uvrstitvi s počasnejšo drugo vožnjo pokvarila in bila uvrščena na 31. in 37. mesto.


Borut Horvat, ki je v preteklih letih dosegal odlične uvrstitve v sprintu, ni popravil vtisa s klasične tekme. Kljub temu, da je mesto za njim zaostal hrvat Emil Milihram, zmagovalec četrtkove klasike, je bilo 14. mesto premalo za zadovoljstvo.


Lučka je svoj nastop prvi nastop opravila optimalno. Gneča okrog nje v rezultatih prve vožnje pa je bila kar velika, saj so bile štiri tekmovale v isti sekundi. V drugi vožnji je bila do vmesnega časa dobro na poti, potem pa naredila nerazumljivo napako na zadnjem padcu in se prevrnila. Eskimski obrat ji ni uspel, tako da je splavala iz čolna ter ostala brez uvrstitve.


Najbolj zadovoljen je bil seveda Jernej Korenjak: “” Pred štartom sem se uspel zelo dobro priraviti za tekmo. V prvi vožnji sem imel tako odličen občutek. Pred drugo pa mi je še Mruzkova  dejala, kako naj držim čoln na zadnjem padcu, tako da sem tudi ta del dobro odpeljal. Z rezultatom sem zelo zadovoljen lahko bi bilo pa še bolje””!


Manjše presenečenje je z zmago v kanuju pripravil Francoz Alzingre Guillaume, za katerega je bila to prva zmaga v sprintu do sedaj, saj ni slavil niti na domači tekmi v Franciji. Francozi so slavili še v C-2 z dvojico Siloto – Leblond.  Do nove zlate so prišli nemci, saj je v kajaku slavil Max Hoff, najhitrejši v obeh tekih. Po pričakovanju pa vprašanja o zmagovalki ni bilo pri ženskah. Najboljša spustašica zadnjih nekaj let, Micgaha Mruzkova, se doma ni pustila presenetiti in zmagala z devetimi sekundami prednosti. Jutri so na programu še moštvene vožnje. Slovenci bodo nastopili le v 3x K-1, veslali pa bodo Jernej Korenjak, Pavel Kuralt in Anže Šimenc.


Več informacij na: http://www.wwc2006.com/


Andrej Jelenc