Jernej Zupančič Regent slavil v Milanu

0
550

Rim, 19. marca (STA) – Slovenec Jernej Zupančič Regent je dobil uvodno tekmo sezone v kajaku na mirnih vodah v Milanu, kjer že nekaj let organizirajo 10.000 m Euro Cup. Za njim sta se uvrstila domačina Luca Totis in Riccardo Guallazzi, četrti pa je bil Švicar Simon Fah. V članski konkurenci sta nastopila še dva slovenska kajakaša: Jure Urbanc je ob težavah s smernikom zasedel 20. mesto, Marko Bandel pa je bil 27. Na stopničke se je povzpela tudi Slovenka Szilvia Kollo, ki je osvojila tretje mesto.


Za vse tekmovalce je nastop v lombardijski prestolnici dober vpogled v trenutno stanje kondicijske pripravljenosti, s svojim trenutnim stanjem pa je vsekakor lahko zadovoljen Jernej Zupančič Regent. Izidi testa pri doktor Ušaju na Inštitutu za šport, ko je dosegel izredno visoko maksimalno porabo kisika, je na tekmi potrdil z zmago na 10.000 m. Poleg dobre pripravljenosti je bilo za zmago potrebno izbrati tudi dobro taktiko, saj je tekma potekala v več krogih na razdalji 1000 m in se je dalo na obratih tudi kaj pridobiti.


Na stopničke se je povzpela tudi Szilvia Kollo, edina slovenska predstavnica med članicami. Od nje sta bili hitrejši Poljakinja Barbara Przybyaska, sicer že nosilka odličij z največjih tekmovanj v maratonu, in Italijanka Anna Alberti.