Jutri začetek evropskega prvenstva

0
550

V španskem La Seu d”Urgellu se bo jutri začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Nastopilo bo dvanajst slovenskih čolnov, med kandidati za najvišja mesta pa so branilci kolajn z lanskega evropskega prvenstva: Peter Kauzer, ki je na tem prizorišču sicer postal tudi svetovni prvak, Jure Meglič in Urša Kragelj ter dvojec Luka Božič in Sašo Taljat.


Primorski dvojec Taljat – Božič ima na olimpijsko progo v La Seu d”Urgellu lepe spomine, saj sta Luka Božič in Sašo Taljat tu pred dvema letoma osvojila bronasto kolajno na članskem svetovnem prvenstvu, na letošnji tekmi za točke ICF pa premagala vse tekmece in pokazala, da jima proga res leži. Na prizorišče sta varovanca Dejana Testena pripotovala šele v nedeljo, saj sta nekaj treninga v Španiji opravila že ob koncu aprila. »Danes sva opravila drugi trening na progi, ki je bil hkrati tudi zadnji. Nekaj treningov sva tukaj opravila že pred mesecem dni, tako da nisva potrebovala veliko treningov. Zaradi tega sva se odločila za kasnejši prihod na evropsko prvenstvo in upam, da se bo to obrestovalo,« je povedal Sašo Taljat in nadaljeval: »Zaenkrat gre vse po planu. Težko bi sicer rekel, kam trenutno sodiva, vendar imava v čolnu dobre občutke, ki sva jih uspela zadržati od zadnje izbirne tekme v Solkanu.« Čeprav na progi v mestecu, ki je le dobrih deset kilometrov oddaljen od Andore, dosegata odlične rezultate, na reki Segre Primorca pogosto zlomita čoln. »Čoln je tokrat še cel, sicer pa je zakrpan še od zadnje tekme v Seu,« je še povedal Taljat, ki bo skupaj z reprezentančnimi kolegi jutrišnji trening opravil v bližnjem Sortu, saj bo proga v La Seu d”Urgellu zaprta.


Prvenstvo se bo začelo v sredo z otvoritvijo. V četrtek in petek bodo na programu kvalifikacije in četrtfinala, v soboto in nedeljo pa še polfinala in finala.


Uradna stran prvenstva:
http://canoeslalomseu.parcolimpic.cat/


Program:
Sreda, 8. junij: Otvoritev
Četrtek, 9. junij:  10.00 – Kvalifikacije K1ž, C2
                            15.00 – Četrtfinale K1ž
                            16.30 – Polfinala moštvenih voženj K1ž, C2
Petek, 10. junij:     9.00 – Kvalifikacije C1ž, K1m, C1m
                            15.00 – Četrtfinale K1m
                            16.40 – Polfinala moštvenih voženj K1ž, C2
Sobota, 11. junij: 10.00 – Polfinale in finale K1ž, C2
                            15.15 – Podelitev kolajn
                            16.30 – Finale moštvenih voženj K1ž, C2
                            17.25 – Podelitev kolajn
Nedelja, 12. junij:  9.00 – Polfinale, finale C1ž, K1m, C1m
                            15.15 – Podelitev kolajn
                            16.20 – Finale moštvenih voženj C1ž, K1m, C1m
&nbs