Kajakaši svetovni ekipni prvaki v sprintu na divjih vodah.

0
334

Že tako uspešno svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v Banjaluki je zadnji dan prvenstva postalo za slovensko ekipo še žlahtnejše. Ekipa kajakašev, v kateri so veslali Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak in Anže Urankar, je priveslala do zlate kolajne v sprintu na divjih vodah. Kanuisti Simon Hočevar, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar so bili četrti, ekipa dvojcev pa peta.

V napetih ekipnih tekmah v sprintu na divjih vodah se je zlata veselila tudi slovenska reprezentanca. Vid Debeljak, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar so v krog favoritov sodili že pred začetkom prvenstva in na koncu svojo vlogo tudi upravičili. Po prvi ekipni vožnji v sprintu so zasedali drugo mesto, a v zadnji vožnji z odličnim nastopom skočili na vrh in se veselili zlate kolajne. Za njimi so se zvrstili Francozi in Italijani.

Nejc Žnidarčič je bil novega odličja vesel, še toliko bolj, ker se mu včerajšnji posamični nastop ni izšel in je bil četrti: »Zagotovo je to mali obliž na rano. Lani smo bili drugi, letos smo po dveh letih spet zmagali. V prvo smo na progi naredili večjo napako, pa smo bili v cilju le nekaj stotink za Francozi. Zato smo vedeli, da je v primeru, da odpeljemo normalno vožnjo,  to dovolj za zmago. V drugo smo odpeljali zelo lepo vožnjo. Tudi čas je bil zelo hiter. S takšnim časom bi bili tudi včeraj v posamičnem moškem finalu med deseterico. Imeli smo dobro vožnjo in smo se res lahko veselili zlate medalje.«

Tik pod zmagovalnim odrom so tekmovanje zaključili kanuisti Simon Hočevar, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar. Slovenska trojka je bila četrta, po tem, ko so v drugo sicer izboljšali čas prve vožnje, a so jih na koncu ugnali Hrvati in prevzeli tretje mesto, ki ga je do njihovega nastopa držala slovenska ekipa. Zmagali so Čehi Ondrej Rolenc, Antonin Haleš in Vladimir Slanina, pred Francozi in Hrvati.

Na startu je bila tudi ekipa dvojcev, v kateri so veslali Maks Frančeškin – Simon Hočevar, Luka Žganjar – Anže Urankar in Peter Žnidaršič – Simon Oven. Slovenci so priveslali do petega mesta. Zmagali so Francozi, pred Hrvati in Nemci.