Kanuisti brez finala v Augsburgu

0
72

Augsburg, 04. junija (STA) – Zadnji dan druge tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu je imela Slovenija v ledenem kanalu tri svoje kanuiste, žal pa se nobenemu izmed njih ni uspelo prebiti v veliki finale med deset najboljših. Še najbližje uvrstitvi med deseterico je bil najizkušenejši Dejan Stevanovič, ki je z dvema kazenskima sekundama na koncu osvojil 14. mesto. To je bolje kot prejšnji teden v Atenah, a prav gotovo mu je žal dotika v 14. vratcih. Sicer pa mu niti brez slednjega ne bi uspel preboj v finale.

“Vsekakor sem bolj zadovoljen kot v Atenah, čeprav sem bil le za eno mesto boljši. Toda tukajšnji nastopi so mi bolj uspeli, predvsem sem zadovoljen z današnjo polfinalno vožnjo. Žal sem že v zgornjem delu izgubil preveč dragocenega časa, v spodnjem odseku proge pa sem bil izenačen z najboljšimi, tako da z veseljem potujem v Španijo, kjer sem bil lani šesti. Treba pa je omeniti, da so te umetne proge zelo specifične, voda se spreminja, prednost pa tako imajo tisti, ki na teh večkrat trenirajo,” je dejal danes najboljši Slovenec Stevanovič.

Drugi slovenski predstavnik v C-1 Marko Mihelič je veslal zelo dobro in brez dotika pristal na zanj vzpodbudnem 18. mestu. Za seboj je pustil kar nekaj izkušenejših tekmovalcev. Tretji Slovenec v polfinalu Jošt Zakrajšek pa je že v zgornjem delu napravil napako, pri vhodu v šesta vratca tako kot v sobotnem kajakaškem finalu Dejan Kralj, in mu kljub požrtvovalnemu nadaljevanju ni uspelo priti višje od 29. mesta.

V finalu so gledalci tako pri kajakašicah kot pri kanuistih spremljali zelo razburljive vožnje. V C-1 je z izjemno finalno vožnjo slavil Britanec David Florence pred Slovakoma Jurajem Mincikom in Michalom Martikanom, pri dekletih pa je prednost iz polfinala ohranila Slovakinja Elena Kališka. Drugo mesto si je priveslala Čehinja Štepanka Hilgertova, tretje pa Avstrijka Violetta Oblinger-Peters.

Slalomska karavana se takoj po današnji tekmi seli v španski Seu d”uurgell, kjer bodo v soboto na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa odločilne vožnje tretje preizkušnje svetovnega pokala.

Izidi:

– K-1, ženske: