Kanuisti napovedali boj za kolajne

0
548

Krakov, 02. avgusta (STA) – Evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah v poljskem Krakovu se je za številčno slovensko odpravo dobro začelo. Vloge favoritov za najvišja mesta so že v kvalifikacijah potrdili kanuisti v mladinski konkurenci, saj so prvi del tekmovanja Blaž Cof, Jernej Zupan in Jure Lenarčič končali med najboljšo deseterico in se brez težav prebili v nedeljski polfinale.


Cof je v kvalifikacijah dosegel tretji čas, Zupan petega, Lenarčič pa sedmega. Le mesto slabše je pristala Eva Terčelj v kvalifikacijah ženskega kajaka in si je prav tako priborila polfinale. Vanj se je s 23. mestom uvrstila tudi Nina Slapšak, medtem ko se je Dori Domajnko polfinale izmuznil za mesto. Za trideseterico je sicer zaostala več kot 14 sekund.


Tudi med mlajšimi člani so se kanuisti izkazali. Benjamin Savšek s četrtim in Aljaž Kulovec s petim časom sta se brez težav prebila v polfinale, prav tako pa tudi Marko Mihelič, ki je kvalifikacije končal na 16. mestu. Tako kot med mladinkami pa so tudi med mlajšimi članicami kvalifikacije na sicer nezahtevni progi pred malo gledalci pobrale nekaj “davka” slovenski reprezentanci. Medtem ko se je lanska mladinska svetovna prvakinja Urša Kragelj z 19. mestom še prebila v nadaljnje boje, pa je Nika Mozetič s 24. mestom za dobrih pet sekund zaostala za dvajseterico, ki ima pravico nastopa v nedeljskem polfinalu. Progo v polfinalu in finalu bo postavil slovenski trener Aleš Vrabič.


V petek bodo v kvalifikacijah nastopili še kajakaši in dvojci. Slovenske barve bodo v mladinski konkurenci v K-1 branili Janez Kastelic, Martin Albreht in Anej Berlot, v C-2 pa Sašo Taljat in Luka Božič, med mlajšimi člani pa kajakaši Jure Meglič, Simon Artelj in Janoš Peterlin ter dvojci Nejc Višnar in Urban Jarc, Blaž Oven in Luka Slapšak ter Anže in Jure Janežič.


V Krakovu, ki bo maja prihodnje leto gostil člansko EP, sicer v mladinski konkurenci nastopa 173 tekmovalk in tekmovalcev iz 23 držav, med mlajšimi člani pa se na jugu Poljske za čim višje uvrstitve poteguje 162 slalomistk in slalomistov iz 25 držav.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45