Kauzer četrti, Kralj šesti

0
425

Augsburg, 14. julija (STA) – Na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu so s finalnimi vožnjami opravili kajakaši in dvojci. Od petih slovenskih čolnov, ki so bili na startu danes, sta se v finale uvrstila le kajakaša Peter Kauzer in Dejan Kralj. Evropski podprvak Kauzer je tekmovanje končal na četrtem mestu (+ 2,18; 2), drugi nosilec zlate kolajne z EP v moštvenih vožnjah Dejan Kralj pa je bil šesti (+4,30;0).


Tekmovanje je že v polfinalu končal tretji slovenski predstavnik, junak tekme v Tacnu, kjer je premagal vso konkurenco, Jure Meglič, ki je s štirimi kazenskimi sekundami med 40 polfinalisti pristal na 36. mestu.


Kauzer je bil že po polfinalu na četrtem mestu, v finalu pa je s počasnejšo vožnjo in brez kazenskih sekund prav tako postavil četrti čas in ostal tik pod odrom za zmagovalce. Kralj je s slabšim drugim nastopom padel s petega na šesto mesto (+ 4,30; 0). Prvo mesto je osvojil tretjeuvrščeni po polfinalu Nemec Alexander Grimm (0), na drugo se je s šestega prebil njegov rojak Erik Pfannmoeller (+ 1,24; 0), tretji pa je bil vodilni po polfinalni vožnji Švicar Michael Kurt (+ 1,61; 0).


“Lahko rečem, da sta Kralj in Kauzer dobro oddelala polfinale, imela sta majhen zaostanek in bila še v igri za stopničke. V finalu ne enemu ne drugemu čoln ni najbolje stekel v prvih treh vratcih in čeprav je bila nato vožnja do konca solidna, nista mogla več popraviti zamujenega. Za stopničke je bilo premalo, zanje bi morala odpeljati povsem optimalno vožnjo,” je za STA iz Augsburga sporočil direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc in dodal: “Megliču se je vožnja že na začetku podrla, tako da ni mogel računati na višjo uvrstitev.” Vsi trije slovenski kajakaši bodo popoldne na isti progi nastopili še na ekshibicijski tekmi.


V finale pa se ni uspelo uvrstiti slovenskima dvojcema. Nejc Višnar in Urban Jarc sta zasedla 14. mesto (+13,99; 6), Aljaž Kulovec in Simon Hočevar pa sta zgrešila vratca in z 52 kazenskimi sekundami polfinale 20 najboljših čolnov iz petkovih kvalifikacij končala na 19. mestu (+71,96; 52). Tudi na tretji tekmi svetovnega pokala v tej sezoni sta zmagala Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, drugo mesto sta osvojila Čeha Marek Jiras/Tomaš Mader (+ 8,33; 6), tretje pa Slovaka Ladislav in Peter Škantar (+ 9,82; 2). “Višnar in Jarc sta zadovoljila in bila konkurenčna ostalim čolnom, z izjemo slovaških dvojcev Hochschorner, ki sta za dvosede pokazala idealni vožnji. Nejc in Urban prikazujeta stabilne nastope, potrebujeta pa še nekaj izkušenj. Zagotovo pa tistega, kar znata, nista prikazala Hočevar in Kulovec, ne le, da sta zgrešila vratca, tudi sama vožnja ni bila najboljša. Vsekakor sta sposobna pokazati boljšo vožnjo,” je o nastopu dvojcev, ki so z dvema uvrstitvama v finale presenetili na tekmi v Tacnu, dejal Jelenc.


V nedeljo so na sporedu še polfinalni in finalni nastopi kanuistov in kajakašic. Med 40 najboljšimi, ki bodo nastopili v polfinalu kanuistov, sta tudi Slovenca Dejan Stevanovič, ki je bil v kvalifikacijah 16., in Jošt Zakrajšek, ki je v petkovih kvalifikacijah osvojil 23. mesto. Za eno mesto je uvrstitev v polfinale zgrešil tretji slovenski predstavnik Marko Mihelič. Med 40 polfinalistkami v kajaku bosta nastopili tudi Nina Mozetič, ki je bila v kvalifikacijah 15., in Urša Kragelj, ki je kvalifikacijski vožnji končala na 31. mestu.

Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=46

Več fotografij:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=161&u=celo

Več inf