Kauzer drugi v kvalifikacijah

0
567

Peščica slovenskih slalomistov ta vikend tekmuje na tekmi za točke ICF v slovaškem Liptovskem Mikulašu. Najštevilčnejši so kajakaši, kjer je najboljši slovenski dosežek v kvalifikacijah dosegel Peter Kauzer, ki je bil drugi. Hočevar je v konkurenci kanuistov zasedel 11. mesto.


Na Slovaškem je na tekmi za točke ICF najboljši slovenski rezultat kvalifikacij dosegel kajakaš Peter Kauzer, ki je bil drugi, zaostal pa le za domačinom Janom Šajbidorjem, ki je bil na istem prizorišču od Hrastničana boljši že na evropskem prvenstvu leta 2007. Kauzer je bil sicer vodilni po prvi vožnji, v drugo pa se ni podal na progo. Tretji čas kvalifikacij je dosegel Poljak Mateusz Polaczyk. Janoš Peterlin je bil 16., Dejan Kralj 25., Aljaž Medved pa 45. Kralj, ki je tekmoval tudi v dvojcu s Simonom Hočevarjem, je imel v prvi vožnji obilo težav in bil s 152 kazenskimi sekundami šele 43.


V dopoldanskem delu tekmovanja sta slovenske barve zastopala le kanuista Simon Hočevar in Jure Kljun. Izkušenejši Hočevar je kvalifikacije končal na enajstem mestu. Za zmagovalcem kvalifikacij legendarnim Michalom Martikanom je zaostal za devet sekund, v drugi vožnji pa sploh ni startal, saj ga je popoldne čakal nastop še v kategoriji dvojcev. Mlajši Jure Kljun je imel na progi nekaj več težav, tako da je v kvalifikacijah zasedel 30. mesto. Za vodilnim Martikanom sta kvalifikacije končala njegova rojaka: Matej Benuš na drugem in Alexander Slafkovsky na tretjem mestu.


Kralj in Hočevar sta v kategoriji kanujev dvosedov kvalifikacije končala na 13. mestu. Po prvi vožnji sta bila sicer osma, a v drugo zaradi dvojnega programa  (oba sta nastopila tudi v konkurenci kajakašev oziroma kanuistov) nista nastopila, zato sta izgubila nekaj mest. Prvi dve mesti sta sicer osvojili slovaški dvojici Škantar-Škantar in Kučera-Batik, medtem ko sta bila Nemca Becker-Behling tretja. Presenetljivo slabo sta s progo opravila trikratna olimpijska zmagovalca Peter in Pavol Hochschorner, ki sta v prvi vožnji nabrala kar 150 kazenskih sekund, v drugi pa sploh nista startala. Čeprav je tekma za slovaške tekmovalce zelo pomembna, saj šteje za izbirno za sestavo reprezentance, ju to ni motilo – zaradi preteklih uspehov sta namreč že prekvalifikcirana v ekipo (podobno kot Michal Martikan v kanuju enosedu ter Elena Kaliska in Jana Dukatova v kategoriji kajakašic).


Že dopoldne so tekmovale tudi kajakašice. Presenetljivo je najboljši slovaški tekmovalki Eleno Kalisko in Jano Dukatovo prehitela Nemka Cindy Pöschel. 


V nedeljo bodo na sporedu še polfinala in finala vseh kategorij.


Rezultate lahko spremljate na:
http://avs.ktklm.sk/