Kauzer drugi v Liptovskem Mikulašu

0
551

Peterica slovenskih slalomistov na divjih vodah je ta vikend na Slovaškem, kjer tekmuje na 63. mednarodnem tatranskem slalomu. Najboljši slovenski rezultat dneva je z drugim mestom  postavil kajakaš Peter Kauzer, Dejan Kralj pa je bil peti. Slednji je skupaj s Simonom Hočevarjem zasedel tudi četrto mesto v kategoriji dvojcev.


Peter Kauzer, Janoš Peterlin, Dejan Kralj, Simon Hočevar in Aljaž Medved so edini slovenski predstavniki na 63. mednarodnem tatranskem slalomu, ki je obenem tudi izbirna tekma za sestavo slovaške reprezentance. Najboljši slovenski predstavnik prvega tekmovalnega dne v Liptovskem Mikulašu je bil Peter Kauzer, ki je v konkurenci kajakašev zasedel drugo mesto. Po prvi vožnji je sicer vodil, v drugi pa moral, kljub boljšemu času od tistega, ki ga je postavil v prvi vožnji, premoč priznati Poljaku Grzegorzu Polaczyku. Tretji je bil še en Poljak – Mateusz Polaczyk. Dejan Kralj je v drugi vožnji precej napredoval in bil na koncu peti (po prvi vožnji je bil namreč 21.), Janoš Petelin je zasedel 15. mesto, 16-letni Aljaž Medved pa je bil 76.


V konkurenci kanuistov je izmed slovenskih tekmovalcev veslal le Simon Hočevar, ki je bil 14. Najhitrejši so bili domači tekmovalci. Zmagal je Michal Martikan, drugi je bil Alexander Slafkovsky, tretji pa Matej Benuš. Kralj in Hočevar sta tekmovala tudi v kategoriji kanujev dvosedov in bila odlična četrta. Po prvi vožnji sta bila druga, v drugi pa nato nista nastopila, saj sta oba tekmovala tudi v kajakaški oziroma kanuistični konkurenci. Podobno kot pri kajakaših, sta tudi tukaj s progo najbolje opravila poljska tekmovalca. Piotr Szczepanski in Marcin Pochwala sta bila najhitrejša, ob odsotnosti Petra in Pavla Hochschornerja sta najboljši slovaški rezultat z drugim mestom dosegla bratranca Peter in Ladislav Škantar, tretji pa je bil še en poljski dvojec Brzezinski-Chlebek.


V kategoriji kajakašic je bila najboljša Elena Kaliska, druga je bila Rusinja Marta Kharitonova, tretja pa Nemka Cindy Poeschel. Med kanuistkami je zmagala Slovakinja Katarina Macova, pred Ukrajinko Viktorijo Dobrotvorsko in Rusinjo Aleksandro Kosmačevo.


Rezultate lahko spremljate na:
http://avs.ktklm.sk/