Kauzer in Kragljeva največja slovenska aduta v Nottinghamu

0
495

Ljubljana, 22. avgusta (STA) – Nottingham bo med četrtkom in nedeljo gostil letošnje zadnje večje tekmovanje v slalomu na divjih vodah. Na Otoku se bodo za kolajne merili najboljši mladinci in mlajši člani do 23 let v Evropi. Med njimi bo tudi 19 slovenskih čolnov, največ pa se pričakuje od kajakaša Petra Kauzerja, saj 22-letni Hrastničan že zdaj sodi med najboljše tudi v članski konkurenci.


Slovenski tekmovalci se pod vodstvom glavnih trenerjev Fedje Marušiča (mlajši člani) in Mateja Trampuža (mladinci) na reki Trent pripravljajo že od sobote. Slovenske barve bodo v 700 metrov dolgem umetnem kanalu, zgrajenem leta 1986, poleg Kauzerja v konkurenci do 23 let branili še kajakaša Jure Meglič in Janoš Peterlin, kajakašica Nina Mozetič ter kanuisti Marko Čivčija, Jošt Zakrajšek in Benjamin Savšek. Leta 2004 je slovenska odprava do 23 let na EP že požela uspeh, saj je bil Andrej Nolimal v posamični kajakaški tekmi srebrn, v ekipni, kjer sta mu družbo delala še Kauzer in Meglič, pa si je okoli vratu spet nadel odličje srebrnega leska.


Med mladinci, kjer bo največje slovensko orožje mladinska svetovna prvakinja v K-1 Urša Kragelj, bodo tekmovali še kajakašici Nika Mozetič in Manja Zalaznik, kajakaši Gregor Brovinsky, Simon Artelj in Matic Lesjak, kanuisti Miha Zver, Jernej Zupan in Jure Lenarčič ter dvojci Blaž Oven/Luka Slapšak, Anže/Jure Janežič in Sašo Taljat/Luka Božič. Dvojci so v Solkanu na letošnjem MSP osvojili bronasto odličje. Slovenski mladinci so zadnje kolajne na evropskem tekmovanju sicer pobrali leta 2001, ko je bila Nina Mozetič bronasta v K-1, skupaj s Petro Stojilov in Tino Sulič pa je bila celo zlata v ekipni tekmi.


Tekmovanje se bo začelo v četrtek s kvalifikacijskimi vožnjami v posamični konkurenci (C-1, K-1), petek bo prav tako namenjen kvalifikacijam (C-2, K-1), v soboto bodo prireditelji podelili kolajne najboljšim ekipam, v nedeljo pa bodo na sporedu še posamične polfinalne in finalne vožnje.


Več informacij: http://www.canoeslalomrace.org.uk/