Kauzer slavil v Tacnu

0
348

Tacen, 26. marca (STA) – Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so po tradiciji sezono začeli s tekmovanji v Tacnu. V soboto so tekmovali slalomisti, vikend pa so zaključili še spustaši. Glede na prikazano bodo v igri za mesta v slalomski reprezentanci in dobre rezultate tudi letos isti tekmovalci kot v zadnjih letih.


V kajaku je ob odsotnosti Dejana Kralja, ki je podaljšal priprave v Nottinghamu, zmagal Peter Kauzer pred Urošem Kodeljo in Miho Terdičem, ki je pozimi spet zavzeto treniral. Med njimi ni bilo velike razlike v časih, tako da so o razvrstitvi odločale predvsem kazenske sekunde. Dobro je med mladinci nastopil predvsem Simon Artelj, ki bi se s časom, ki ga je dosegel v mladinskem K-1, med člani uvrstil na šesto mesto.


Tudi kanuisti so bili v svojih najboljših vožnjah izenačeni, je pa za manjše presenečenje poskrbel Jošt Zakrajšek, ki je zmagal pred Dejanom Stevanovičem. Zelo dobro sta nastopila zmagovalca v dvosedu Simon Hočevar in Aljaž Kulovec, za katera je bila to prva tekma, na kateri sta lahko preverila svojo vrednost v primerjavi s kajakaši in kanuisti. Po besedah direktorja reprezentanc Andreja Jelenca bosta s še nekoliko večjo zanesljivostjo konkurenčna tudi v mednarodni konkurenci.


Če so v slalomu prva mesta osvajali slovenski kajakaši in kanuisti, je bilo na spustu nekoliko drugače. Avstrijski in hrvaški tekmovalci so prikazali boljšo pripravljenost od domačih spustašev, med katerimi so sicer manjkali nekateri najboljši, in slavili tako v kajaku kot kanuju. V kajaku je bil najboljši Avstrijec Harald Hudetz (Jure Meglič je bil tretji), v kanuju Hrvat Emil Milihram (Zakrajšek je bil peti), Hrvati pa so po zaslugi Roberta Rauša in Siniše Martinčeviča slavili tudi v dvojcu. V skromni konkurenci sta drugo mesto osvojila Blaž Oven in Jure Jaklič.


Pri vseh tekmovalcih se sicer pozna, da je bila tacenska preizkušnja letos prva, vendar so najboljši že pokazali dobre vožnje. Novo preverjanje v mnogo močnejši konkurenci bodo imeli že prihodnjo soboto v Solkanu.


Opomba: Na straneh so dodani tudi rezultati in fotografije s tekmovanja.