Kauzer v finalu kajakašev

0
424

Praga, 05. avgusta (STA) – Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah se predzadnji dan svetovnega prvenstva v Pragi lahko veseli le finalnega nastopa Petra Kauzerja med kajakaši. Dvaindvajsetletni Hrastničan bo finale (17.30) začel s petega mesta, od kolajne pa ga loči 38 stotink sekunde. Drugi slovenski polfinalist Dejan Kralj je izpadel s 14. časom, za finalom pa je zaostal 89 stotink sekunde. Oba sta polfinale preveslala brez dotika. Najboljše izhodišče si je pred odločilno vožnjo priboril Italijan Stefano Cipressi, ki ima 2,65 sekunde prednosti pred Francozom Julienom Billautom.


V C-2 je bil med 20 polfinalisti tudi slovenski dvojec Aljaž Kulovec/Simon Hočevar, ki je svoj osnovni cilj izpolnil že z uvrstitvijo v polfinale, danes pa je tekmo končal na 18. mestu. Finale se je Kulovcu in Hočevarju, ki sta napravila en dotik, izmuznil za 5,53 sekunde. Pred finalom sta bila najhitrejša Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Štepanek.


Že dopoldan so ekipni tekmi končali kanuisti in kajakašice. Slovenski predstavniki v 3xC-1 Marko Mihelič, Jošt Zakrajšek in Dejan Stevanovič so osvojili 13. mesto (+77,33) s kar 62 kazenskimi sekundami. Slavili so Nemci Jan Benzien, Nico Bettge in Stefan Pfannmoeller (2 kazenski sekundi) pred Čehi Stanislavom Ježkom, Janom Mašekom in Tomašem Indruchom (+4,44; 4) ter Britanci Danielom Goddardom, Stuartom McIntoshem in Davidom Florenceom (+12,27; 4).


V ženski preizkušnji 3xK-1, kjer je Slovenija na SP nazadnje z ekipo nastopila leta 1999 v Seu d”Urgellu (takrat so tekmovale Jana in Nina Mali ter Nina Mozetič), so Nina Mozetič, Urša Kragelj in Kaja Puhan – slednja je prav danes slavila 20. rojstni dan – na reki Vltavi prav tako pristale na 13. mestu (130,98; 114). Zlato so si priveslale Francozinje Marie Gaspard, Emilie Fer in Mathilde Pichery (4), srebro Čehinje Marie Rihoškova, Irena Pavelkova in Štepanka Hilgertova (+1,01; 6), bron pa Nemke Jasmin Schornberg, Claudia Baer in Jennifer Bongardt (+3,98; 4).


V nedeljo se bo SP 2006 končalo s polfinaloma in finaloma v posamičnih konkurencah kajakašic in kanuistov. Slovenske barve v ženskem K-1 bosta zastopali Nina Mozetič in Urša Kragelj, v C-2 pa Dejan Stevanovič in Jošt Zakrajšek.


Več informacij: http://www.slalomtroja.cz/