Kauzer zanesljivo, Hočevar malce presenetljivo

0
543

Solkan, 01. septembra (STA) – Državno prvenstvo članov v slalomu na divjih vodah v Solkanu se je razpletlo bolj ali manj po pričakovanjih. Za manjše presenečenje je poskrbel veteran Simon Hočevar, ki je slavil v kanuju, na domači progi pa sta se izkazala tudi Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta pobrala najžlahtnejšo kovino med dvojci. V kajaku je Peter Kauzer dokazal, da je še vedno najboljši slovenski predstavnik v K-1, pri kajakašicah pa je pričakovano slavila Nina Mozetič.


Hočevarju je očitno tudi tekmovanje v dvojcu pomagalo k dobri pripravljenosti v C-1. Na Soči je dosegel tudi najboljši čas v tej disciplini in tako zasluženo slavil pred Dejanom Stevanovičem in Joštom Zakrajškom, s katerima bo v ekipni tekmi veslal tudi na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Foz do Iguassuju.


Bolj pričakovano se je med kajakaši na vrhu znašel Peter Kauzer, ki je dobro izkoristil postavitev proge svojega očeta Petra Kauzerja starejšega in Mihe Brezigarja, saj je kljub dotiku slavil z več kot tremi sekundami naskoka pred Dejanom Kraljem. Tretji je bil Uroš Kodelja, četrti pa Jure Meglič, sicer ob Kauzerju in Kralju član ekipe za SP.


Pri dvojcih sta Božič in Taljat izkoristila prednost domačega terena in zanesljivo ugnala najbližja tekmeca in po razpadu posadke Hočevar/Aljaž Kulovec glavna favorita Nejca Višnarja in Urbana Jarca. Tretje mesto sta si priveslala Blaž Oven in Luka Slapšak.


Pri dekletih je na zahtevni progi, na kateri so imeli številni – predvsem mlajši – tekmovalci veliko težav, Nina Mozetič zanesljivo opravila s tekmicami, še najbližje sta ji bili Urša Kragelj na drugem in Eva Terčelj na tretjem mestu.


Med ekipami je bila pri dvojcih najuspešnejša Ljubljana (Višnar/Jarc, Slapšak/Oven, Babnik/Lesjak) pred Tacnom (Janežič/Janežič, Berčič/Lenarčič, Poljanec/štrukelj) in Soškimi elektrarnami (Božič/Taljat, Čuvčija/Berlot, Kovačič/Hvala), pri kanuistih pa Tacen (Zakrajšek, Savšek, Zupan) pred Simonom (Kulovec, Mihelič, Hočevar) in Soškimi elektrarnami (Gabrijeličič, Božič, Taljat). Tacen, v postavi Meglič, Artelj in Albreht, je bil najboljši tudi pri kajakaših. Drugi je bil Hrastnik (Peterlin, Laznik, Kauzer), tretje pa Soške elektrarne (Kodelja, Berlot, Mrak).


“Tekma se je odvila brez večjih presenečenj. Na najvišjih mestih so v večini tekmovalci, ki bodo potovali na SP. Hočevar je v kanuju dokazal, da bo v Braziliji na ekipni tekmi lahko zelo pomagal, saj je pokazal dobro pripravljenost. Tudi Nina je odveslala dobro, Božič in Taljat pa se vedno dobro znajdeta na progi v Solkanu. V kajaku je Kauzer pokazal, da je trenutno še vedno najboljši, saj je zanesljivo zmagal,” je tekmovanje na kratko pokomentiral direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.


V nedeljo bo v Solkanu na sporedu še zadnje dejanje divjevodaškega državnega prvenstva, tekmovalci se bodo namreč pomerili v klasičnem spustu.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45