Kauzer znova najboljši na Ljubljanici

0
551

Na tradicionalni tekmi v paralelnem slalomu na Ljubljanici je med kajakaši znova slavil Peter Kauzer. V finalu sta nastopila še Benjamin Savšek in dvojec Božič-Taljat, ki pa sta morala nasprotniku priznati premoč.


Na slalomski tekmi, ki v center Ljubljane vsako leto privabi lepo število odličnih tujih tekmovalcev in ki služi kot uvod v najpomembnejšo tekmo sezone v Tacnu, je podobno kot v zadnjih nekaj letih v konkurenci kajakašev slavil Peter Kauzer. V finalu je bil boljši od Čeha Vavrinca Hradilka, ki je za Hrastničanom zaostal za sekundo in pol. »Ni bilo tako lahko, kot je izgledalo. Danes so bili tu aktualno evropski in svetovni prvak, hiter je tudi Simon Brus, pa Francozi, Janoš Peterlin je tudi pokazal, da je zelo hiter. Očitno sem še dovolj hiter, tako da me nihče ne more premagati. Atmosfera je bila odlična. Na koncu se je sicer malo slabše videlo, ker se je bleščalo od vode. To je prijetna sprostitev pred tekmo, ki bo ta vikend,« je po zmagi povedal Peter Kauzer. Presenetljivo je že v prvem izločilnem boju izpadel Italijan Daniele Molmenti, ki ga je ugnal celjski kajakaš in prvak olimpijskih iger za mlade, Simon Brus.


V konkurenci kanuistov sta se v finalu pomerila Benjamin Savšek in kasnejši zmagovalec Francoz Martin Thomas. Med dekleti je z dvema sekundama in 73 stotinkami naskoka pred Avstralko Kate Lawrence slavila svetovna prvakinja Corinna Kuhnle iz Avstrije, v konkurenci dvojcev pa sta bila najboljša Francoza Pierre Picco in Hug Bisso, ki sta bila hitrejša od Luke Božiča in Saša Taljata.


Prva tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni se bo v Tacnu pričela v petek, ko bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa se bodo tekmovalci merili v polfinalih in finalih.