Kodelja razveselil domače navijače

0
554

Solkan, 01. aprila (STA) – Slovenski slalomisti na divjih vodah so se prvič letos pomerili v močnejši mednarodni konkurenci na tradicionalni preizkušnji na reki Soči v Solkanu. Domači navijači so bili najbolj veseli zmage člana Soških elektrarn Uroša Kodelje med kajakaši, ki je progo prevozil brez napak in za 1,64 sekunde premagal Nemca Jensa Ewalda. Tretji je bil lani najboljši slovenski divjevodaš Peter Kauzer, ki je zaostal 3,03 sekunde. Slednji je boljšo uvrstitev zapravil v prvi vožnji, ko je dobil štiri sekunde kazni, v drugi vožnji pa je dokazal, da je dobro pripravljen, saj je bil najhitrejši.


Med kanuisti je najboljšo slovensko uvrstitev dosegel izkušeni domačin Dejan Stevanovič, ki je osvojil tretje mesto. Za zmagovalcem, Nemcem Janom Benzienom, četrtim z zadnjega svetovnega prvenstva v Penrithu, je zaostal 4,83 sekunde. Drugi je bil Avstrijec Leopold Fuchs (+2,82). Slabše od pričakovanj je nastopil Jošt Zakrajšek, ki je Stevanoviča premagal pred tednom dni v Tacnu, tokrat pa je imel precej težav z dotiki in končal šele na 15. mestu.


V C-2 sta se še enkrat predstavila Simon Hočevar in Aljaž Kulovec in med 16 čolni zasedla drugo mesto. Zaostala sta le za Nemcema Robbyjem in Kayem Simonom, in sicer – ob 14 kazenskih sekundah – za 29,45 sekunde.


Pri ženskah je zmaga prav tako pripadla Nemčiji. Med kajakašicami je namreč slavila Claudia Baer pred Avstrijko Julio Schmid in rojakinjo Cindy Poeschel. Po dolgem času in poškodbi rame se je na tekmovanja vrnila tudi najboljša slovenska kajakašica Nina Mozetič in pred domačim občinstvom osvojila šesto mesto (+26,15), kar je bila tudi najboljša slovenska ženska uvrstitev.


Opomba: Na straneh so dodani tudi rezultati in fotografije s tekmovanja.