Kolar skupno tretji

0
314

Zaradi slabega vremena je odpadel drugi dan tekmovanja na tekmi za svetovni pokal v spustu v Bovcu. Kajakaši in kanuisti so tako zaključili serijo tekem za svetovni pokal.


Tim Kolar je po končani seriji tekem za svetovni pokal v spustu z 252 točkami med kajakaši osvojil tretje mesto. Prvo je zasedel Francoz Remi Pete, ki je zbral skupno 295 točk, drugo pa Nemec Gerhard Schmid z 258 točkami.


Maks Frančeškin je med kajakaši končal na 15. mestu, Simon Oven na 16. mestu, Jernej Korenjak na 38. mestu, Vid Debeljak na 40. mestu in Rok Markočič pa na 42. mestu.


V skupnem seštevku se je med kanuisti Simon Hočevar na koncu uvrstil na 12. mesto, Žiga Taljat pa je zaključil na 17. mestu. Najuspešnejši med kanuisti je bil Hrvat Emil Milihram, ki je osvojil 141 točk. Na drugem mestu je s 135 točkami pristal Francoz Guillaume Alzingre, tretji pa je bil z 129 točkami še en Francoz Yann Claudepierre.


Serijo tekmovanj so zaključile tudi kajakašice. Edina slovenska predstavnica Anja Kancler se je uvrstila na 14. mesto. Najuspešnejša med kajakašicami je bila Švicarka Chantal Abgottspon, ki je osvojila 125 točk. S 123 točkami je na drugem mestu končala Francozinja Charlene Le Corvaisier, tretja pa je bila tudi Francozinja Claire-Emilie Simon s 118 točkami.


S svetovnim pokalom je zaključil tudi kanu dvosed. Zlato je tudi tu odšlo v roke Francozov, saj ga je osvojil dvojec Brodiez-Le Clezio. Na drugem mestu sta končala Nemca Weber in Bruecker, tretja pa sta bila Slovaka Vala in Slucik.