Kolar v klasičnem spustu peti

0
565

V Bovcu se je zaključil prvi dan tekmovanja za svetovno pokal v spustu, ki je potekal v znamenju klasičnega spusta. Za najboljšo slovensko uvrstitev je poskrbel Tim Kolar, ki je med kajakaši osvojil peto mesto.


“Zadovoljen sem z uvrstitvijo. Slišal sem, da mi je približno sekunda zmanjkala za kolajno, kar je škoda. Ampak še vseeno, dober rezultat in s svojim nastopom sem zadovoljen,” je povedal Kolar, ki je dodal, da je proga odlična. »Kratko in sladko,« jo je opisal v enem stavku. Malo manj je bil s svojim nastopom zadovoljen Maks Frančeškin. “Soča je super, ampak tehnično zahtevna. In če si utrujen je progo težko dobro speljati,” je povedal Frančeškin, ki je tekmovanje končal na 18. mestu. Pri tem je dodal, da jutri, ko bo na vrsti sprint, pričakuje boljši rezultat. Med kajakaši so od Slovencev nastopili tudi Jernej Korenjak, ki je dosegel sedmo mesto, Vid Debeljak, ki ji tekmovanje končal na 20. mestu, Simon Oven, ki se je uvrstil na 22. mesto in Rok Markočič, ki je tekmovanje zaključil na 32. mestu.


Zlato kolajno je osvojil kajakaš  Francoz Pete Rene, drugo mesto si je z dobrimi štirimi sekundami zaostanka priveslal Čeh Kamil Mruzek. Bron pa je osvojil Avstrijec Gerhard Schmid, ki je za prvouvrščenim zaostal skoraj devet sekund. Po Soči pa so se spustili tudi kanuisti, kjer sta slovenske barve zastopala Žiga Taljat in Simon Hočevar. “Tehnično je bila v redu vožnja. Z malo več treninga bi bil lahko med najboljšimi. Ampak danes sem z rezultatom zadovoljen,” je povedal kanuist Simon Hočevar, ki je v klasičnem spustu med kanuisti dosegel osmo mesto. Z nastopom je bil zadovoljen tudi mladi Taljat, ki se je uvrstil na 15. mesto. Zlato kolajno je osvojil Hrvat Emil Milihram, srebro si je priveslal Francoz Guillaume Alzingre, bron pa Hrvat Tomislav Lepan.


Edina slovenska predstavnica med kajakašicami Anja Kancler se je uvrstila na sedmo mesto. Zlato je v tej kategoriji osvojila Švicarka Chantal Abgottspon, s pol sekunde zaostanka se je tik za njo na drugo mesto uvrstila Čehinja Anna Zasterova, bron pa je osvojila Francozinja Charlene Le Corvaisier, ki je za prvouvrščeno zaostala dobre štiri sekunde.


Kot zadnja je na vrsto prišla še kategorija kanu dvosed, kjer Slovenija ni imela predstavnikov. Prvo mesto sta si priveslala Francoza Marc Brodiez in Pierre Le Clezio, drugo mesto sta z dvanajstimi sekundami zaostanka osvojila Slovaka Vladimir Vala in Jaroslav Slučik. Na tretje mesto pa sta se uvrstila Nemca Rene Brucker in Norman Weber.