Korenjak deveti na Češkem

0
316

Karlovy Vary, 17. junija (STA) – Slovenski kajakaš Jernej Korenjak je na četrti tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Karlovih Varih osvojil deveto mesto v klasični preizkušnji. Za zmagovalcem, Čehom Kamilom Mruzekom, je zaostal za 30,07 sekunde. V konkurenci kajakašic je Lučka Cankar tekmovanje sklenila na desetem mestu.


Mruzek (19:50,01), dobitnik bronaste kolajne z letošnjega evropskega prvenstva v Bihaču, je najbližjega zasledovalca, evropskega podprvaka Italijana Maximiliana Benassija, ugnal le za 1,09 sekunde. Tretje mesto je osvojil Avstrijec Gerhard Schmid (+7,73). Ob Korenjaku, ki je na letošnji prvi klasični tekmi osvojil 12. mesto, na EP pa je bil osmi, sta nastopila še Lovro Leban in Tim Kolar. Prvi je z zaostankom 1:24,25 pristal na 24. mestu, Kolar (+2:07,61) pa na 36.


Na seznamu tekmovalcev je bil tudi Nejc Žnidarčič, ki pa ni nastopil. Žnidarčič je sicer v soboto v svoji paradni disciplini sprintu osvojil šesto mesto, na prvi sprinterski tekmi sezone svetovnega pokala v avstrijskem Loferju pa je zmagal.


Cankarjeva, ki je na prvih treh tekmah osvojila sedmo, osmo in 13. mesto, je danes z desetim časom zaostala 1:12,99 minute, Nina Slapšak pa na 21. mestu 2:59,97. Vrstni red na vrhu je bil popolnoma enak kot na sobotni sprinterski tekmi in na majskem EP v Bihaču. Slavila je Čehinja Michala Mruzkova pred rojakinjo Lenko Lagnerovo (+21,41) in Švicarko Sabine Eichenberger (+22,80).


Zadnji tekmi svetovnega pokala bosta prihodnji konec tedna v italijanski Ivrei.


Več informacij:
http://www.kanoemattoni.com/2007/