Korenjak obetavno začel sezono

0
408

Plouay, 26. februarja (STA) – Slovenski kajakaš na divjih vodah Jernej Korenjak je zelo obetavno začel sezono tekmovanj v spustu. V bližini Plouaya v francoski pokrajini Bretanji se je Korenjak na vseh treh tekmah serije Breizh Wild Water uvrstil med deseterico, dvakrat celo na stopničke. V petek je v maratonu osvojil sedmo mesto, v soboto je v klasičnem spustu pristal na tretjem mestu, tekme pa je v nedeljskem sprintu zaključil z drugim mestom.


Maratonsko tekmo je sicer dobil Čeh Tomaš Slovak pred Francozom Arnaudom Hyboisom (+0,4) in rojakom Kamilom Mruzkom (+12,9). Korenjak je zaostal 2:13,8 minute. V klasiki je bil najboljši Hybois pred Mruzkom (+3,9), slovenski tekmovalec pa je bil 15,9 sekunde počasnejši od Francoza. V nedeljskem sprintu je zmaga spet ostala na domačih tleh po zaslugi Rudyja Gerarda. Ta je Korenjaka ugnal le za tri stotinke sekunde. Tretji je bil Čeh Aleš Marek (+1,3).


V skupni razvrstitvi teh tekmovanj sta na vrhu končala Mruzek in Slovak, Korenjak pa je bil tretji. Pri kajakašicah je s tremi zmagami serijo dobila Čehinja Michala Mruzkova, pri kanuistih pa Hrvat Emil Milihram.


Spustaši so letošnjo mednarodno sezono začeli zgodaj, saj jih že maja čaka evropsko prvenstvo v Bihaču.


Rezultati v pdf formatu so na voljo tu.


Več informacij: http://www.breizhwildwater2007.org/