Kragljeva tretja v četrtfinalu

0
560

V španskem La Seu d”Urgellu se je s kvalifikacijami kajakašic in kanuističnih dvojcev začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Izmed slovenskih predstavnikov se je najbolje odrezala Urša Kragelj, ki je v polfinale napredovala s tretjim časom četrtfinala. V polfinalu bodo nastopili še Eva Terčelj ter dvojca Luka Božič-Sašo Taljat in Dejan Kralj-Simon Hočevar.


Za najboljši slovenski rezultat prvega tekmovalnega dne je poskrbela kajakašica Urša Kragelj, ki je že v kvalifikacijah dosegla tretji čas, nato pa dosežek ponovila tudi v četrtfinalu. Četrtfinale je sicer novost na kajakaških tekmovanjih. Izmed vseh tekmovalk se je trideset najhitrejših prebilo v četrtfinale, od tam pa je dvajset najboljših napredovalo v polfinale. V kvalifikacijah je odlično nastopila tudi Nina Mozetič, ki je dosegla osmi čas, v četrtfinalu pa imela nekaj težav in le za eno mesto zgrešila sobotni nastop – bila je 21. Za razliko od Mozetičeve je bolje v tretji vožnji dneva kot v kvalifikacijah nastopila Eva Terčelj in četrtfinale končala na 17. mestu. Najhitrejša je bila Avstrijka Corinna Kuhnle, druga pa je bila Slovakinja Jana Dukatova.


Prvi tekmovalni dan so se za preboj v polfinale merili tudi kanuisti v dvojcih. Ker je bilo na startu le 29 ekip, se prireditelji za četrtfinale niso odločili.  Najboljši slovenski rezultat sta dosegla Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta imela v prvi vožnji sicer nekaj težav, nato pa v drugi brez večjih težav dosegla deveto mesto in se zanesljivo uvrstila v sobotni polfinale. »Po prvi vožnji je bila majhna kriza, ker nama čoln ni stekel, pa še neumen dotik sva naredila, tako da sva bila na robu polfinala. V drugi vožnji sva bila hitrejša, toda občutek – vsaj moj – ni nič boljši. Čoln se je ustavljal, mogoče je tudi proga takšna, da nama ne ustreza najbolj, tako da se danes nisva najbolje znašla. Voda je precej nizka, na vseh padcih primeva dno. Toda to je verjetno pri vseh, ampak očitno se drugi pri tem bolje znajdejo,« je povedal Sašo Taljat. Z 12. časom kvalifikacij sta napredovala tudi Dejan Kralj in Simon Hočevar. »Bilo je v redu. Všeč mi je to, da sva napake iz prve vožnje v drugi dobro popravila. Občutek je v redu, s takšno vožnjo brez napak se da na koncu narediti tudi kaj odmevnejšega,« je povedal Kralj, ki je, podobno kot Taljat, nekoliko potožil zaradi nizkega vodostaja. Edini dvojec, ki je ostal brez nadaljevanja tekmovanja v posamični konkurenci, je bil dvojec Urban Jarc – Luka Slapšak, ki je posamične nastope sklenil na 26. mestu. Luka Slapšak se je v preteklih dneh sicer soočal z zdravstvenimi težavami. Najhitrejša sta bila Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, druga sta bila Rusa Mikhail Kuznetsov – Dimitrij Larionov, tretja pa Poljaka Piotr Sczcepanski – Marcin Pochwala.


Popoldne so se kajakašice in dvojci pomerili še v polfinalu ekipnih preizkušenj. Ekipa dvojcev v postavi Luka Božič-Sašo Taljat, Dejan Kralj-Simon Hočevar in Urban Jarc-Luka Slapšak je nabrala šest kazenskih sekund in zasedla peto mesto. Najhitrejši v polfinalu so bili Slovaki. Kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj so imele kar dodatnih osem kazenskih sekund, polfinale pa končale na šestem mestu. Najhitrejše so bile Čehinje.


V petek bodo na sporedu še kvalifikacije za kanuistke, kajakaše in kanuiste ter četrtfinale kajakašev, kamor bo iz kvalifikacij napredovalo 40 najhitrejših tekmovalec. V popoldanskem delu programa se bodo kanuistke, kajakaši in kanuisti pomerili še v polfinalih ekipnih preizkušenj.


Rezultate lahko spremljate na:
http://www.123result.com/CanoeLive.aspx?EventId=ECA2011&User=siwidata&Season=CS_2011&federation=ECA