Kralj tokrat drugi

0
570

Brno, 22. aprila (STA) – Slovenski slalomisti na divjih vodah so tudi na drugi tekmi v Liptovskem Mikulašu, prizorišču letošnjega evropskega prvenstva (14.-17. junij), nastopili uspešno. Dejan Kralj je dokazal, da mu značilnosti ene prvih umetnih prog v svetu očitno zelo ustrezajo. Po sobotni zmagi je danes priznal premoč le Švicarju Michaelu Kurtu. Na progi je bil ponovno zelo zanesljiv. Z zmago in drugim mesto je osvojil tudi končno zmago v seštevku dveh tekmovanj Mednarodnega Liptovskega slaloma.


Bolje kot prvi dan je veslal Peter Kauzer, kar pa še vedno ni bilo optimalno. Kauzerju se močno pozna utrujenost na koncu priprav, že pred pripravam je bil v obdobju treninga večjega obsega, tako da se za tekmo ni posebej pripravljal. Glede na štiri kazenske sekunde je bilo šesto mesto zadovoljiv rezultat. Tudi Jure Meglič se po dvodnevnem odmoru zaradi bolezni med nastopom ni najbolje počutil. Tekmo je končal na 12. mestu.


Še bolje kot prvi dan pa je nastopil Jošt Zakrajšek, ki iz tekme v tekmo vozi vse bolj zanesljivo in hitro. Z vožnjo brez kazenskih sekund in s petim mestom v močni mednarodni zasedbi je bil lahko zadovoljen. Manj zadovoljen je bil vsekakor Dejan Stevanovič, ki je sicer tekmo odpeljal brez kazenskih sekund, vendar prepočasi za več kot 17. mesto. Mesto za njim je bil Marko Mihelič.


V dvosedih sta bila drugi dan najboljša Slovenca Nejc Višnar in Urban Jarc na sedmem mestu. Aljaž Kulovec in Simon Hočevar nista ponovila vožnje iz prvega dne in bila mesto za reprezentančnima kolegoma. Na vrhu v dvosedih ni bilo sprememb glede na prvi dan, brata Hochshorner pa sta bila ponovno premočna za vso konkurenco.


Z nastopom na tekmovanjih na Slovaškem so slovenski slalomisti sklenili skupne priprave, ki so bile zadnje pred obdobjem, ko se bodo v klubih individualno pripravljali na izbirna tekmovanja konec maja. Vmes bodo sicer nastopili na še nekaj mednarodnih tekmovanjih, program nastopov pa si bodo izbirali individualno.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45