Kralj zmagal na Slovaškem

0
433

Bratislava, 23. julija (STA) – Slovenski slalomisti na divjih vodah so tudi po uspešnih nastopih na evropskem prvenstvu v francoskem L”Argentieru zadržali dobro formo. Kajakaš Dejan Kralj je namreč zmagal na mednarodni tekmi “Slovak Open” v Bratislavi. Kljub dotiku v finalni vožnji je Kralj, ki je vodil že po polfinalu, za 43 stotink sekunde ugnal domačina Tomaša Mraza. Najuspešnejši slovenski divjevodaš Peter Kauzer je bil deseti, saj je v finalu izpustil vratca in tako pokvaril dobro izhodišče, ki si ga je s tretjim časom priveslal v polfinalu. Finalna nastopa v solidni konkurenci sta tako dober obet pred svetovnim prvenstvom, ki ga bo med 2. in 6. avgustom gostila Praga.
 
V polfinalu je sicer izpadel najmlajši član kajakaške reprezentance Jure Meglič, ki je tekmovanje končal na 18. mestu. Simon Artelj je bil štiri mesta boljši.
 
Med kanuisti je bil najhitrejši Nemec Stefan Pfannmoeller. V finalu je nastopil tudi Marko Mihelič, ki je bil deveti. Po polfinalu je bil celo šesti, v odločilni vožnji pa je dobil 54 kazenskih sekund, ki so ga potisnile tri mesta nižje. Miha Zver je bil 15., Jošt Zakrajšek pa 19. Jure Lenarčič, Anže Berčič in Jure Mokotar so izpadli že v kvalifikacijah.
 
V dvojcih sta slavila slovaška brata Peter in Pavol Hochschorner, Anže in Jure Janežič sta z velikimi težavami pristala na 11. mestu, nabrala pa sta si kar 54 kazenskih sekund. Pri dekletih, kjer Slovenija ni imela svoje predstavnice, je na najvišjo stopničko stopila domačinka Jana Dukatova.