Kralj zmagal na Slovaškem

0
324

Brno, 21. aprila (STA) – Slovenski slalomisti na divjih vodah so se v Liptovskem Mikulašu, prizorišču letošnjega evropskega prvenstva (14. – 17. junij), dobro znašli in pokazali dobro pripravljenost pred izbirnimi tekmami. Najodmevnejši uspeh je na Slovaškem zabeležil kajakaš Dejan Kralj, ki je z dvema izenačenima in “čistima” vožnjama premagal vse tekmece, najbližjega zasledovalca Poljaka Grzegorza Polaczyka za dobro sekundo in pol.


Drugi najboljši slovenski kajakaš na tekmi je bil Jure Meglič. Po dveh dneh odmora zaradi bolezni se je v prvem teku še nekoliko prilagajal, v drugem teku pa postavil najboljši čas dneva. Zaradi slabše prve vožnje je bil na koncu 13. Kar osem kazenskih sekund si je v dveh tekih nabral v zadnjih letih najboljši slovenski slalomist Peter Kauzer. Ker se je dotaknil že tretjih vratc, mu je zbranost popustila, tako da je končal na 15. mestu. Simon Artelj je bil 17., Gregor Brovinsky pa 30. Na zmagovalne stopničke se je sicer poleg Kralja in Polaczyka uvrstil še Švicar Michael Kurt.


Pri kajakašicah je slavila svetovna prvakinja Slovakinja Jana Dukatova, pri dvosedih pa brata Peter in Pavol Hochschorner nista dovolila presenečenja in zmagala z razliko dvanajstih sekund pred drugouvrščenima rojakoma Kubanom in Olejnikom. Vnovič sta dobro uvrstitev zabeležila Aljaž Kulovec in Simon Hočevar, s štirimi kazenskimi sekundami sta se uvrstila na peto mesto. Nejc Višnar in Urban Jarc sta bila 11.


Le nekoliko slabše, na sedmo mesto, se je uvrstil najboljši med slovenskimi kanuisti, Jošt Zakrajšek. V tej disciplini je moral domačin Michal Martikan priznati premoč Čehu Stanislavu Ježku. Na tretje mesto se je malce presenetljivo uvrstil Japonec Takuja Haneda. Drugi slovenski kanuisti se niso uvrstili med deseterico. Benjamin Savšek je bil 14., Dejan Stevanovič 17., Marko Mihelič pa 18.


V nedeljo bo v Liptovskem Mikulašu na sporedu še ena tekma, slovenske izbirne tekme pa se bodo začele s preizkušnjo v Kobaridu 27. maja.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45