Kralju medalja med kanuisti

0
558

Tacen, 02. septembra (STA) – KKK Tacen KD Slovenica je na savskih brzicah v Tacnu pripravil letošnje državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Na startu so bili vsi najboljši slovenski tekmovalci, konkurenco pa so okrepili še nekateri predstavniki iz Francije, Slovaške, Hrvaške, Avstrije in Japonske. Vse zmage so romale v roke slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, za največje presenečenje pa je poskrbel kajakaš Dejan Kralj, ki je v konkurenci kanuistov osvojil tretje mesto. Svoj prvi naslov v C-1 si je priveslal Jošt Zakrajšek, ki je imel kar 6,89 sekunde naskoka pred Dejanom Stevanovičem.


Pri kajakaših je imel evropski prvak do 23 let Peter Kauzer že po prvi vožnji skoraj pet sekund prednosti pred Juretom Megličem in mu niti kar štiri kazenske sekunde v drugi vožnji niso pokvarile veselja ob zmagoslavju. Tu je presenetil povratnik Gregor Laznik s končnim tretjim mestom. Konkurenco sta sicer okrepila na koncu drugouvrščeni Slovak Jan Šajbidor in tretji, Hrvat Andrej Glucks. Kralj, morda nekoliko utrujen, je v svoji paradni disciplini pristal šele na končnem devetem, med Slovenci pa na šestem mestu.


V kategoriji C-2 sta pričakovano do naslova prišla Simon Hočevar in Aljaž Kulovec, ki pa sta se morala še kako potruditi, saj sta po prvi vožnji zaostajala za Blažem Ovnom in Luko Slapšakom. Z najhitrejšim časom dneva sta na koncu prehitela tudi francoska tekmovalca Remyja Alonsa in Victorja Lamyja.


Pri dekletih je z izjemno visoko razliko skoraj 60 sekund Nina Mozetič slavila pred sestro Niko in prišla do svojega drugega naslova. Mladinska svetovna prvakinja Urša Kragelj je bila šele sedma, saj je na sicer kar težki progi imela veliko težav.


V mlajših kategorijah sta se izkazala kajakašica Nika Mozetič in dvojec Oven/Slapšak s po dvema naslovoma prvakov (v mladinski in konkurenci mlajših članov do 21 let). V moštvenih vožnjah pa so bili pri kanuistih najuspešnejši Marko Mihelič, Aljaž Kulovec in Simon Hočevar iz KK Simon, pri kajakaših pa Marko Albreht, Žiga Ovčak in Jure Meglič (Tacen KD Slovenica).


Izidi, slalom:


– člani:
– K-1, moški:
1. Peter Kauzer (Steklarna Hrastnik)               209,13  (4)
2. Jure Meglič (Tacen KD Slovenica)                 214,74  (4)
3. Gregor Laznik (Steklarna Hrastnik)              216,06  (4)


– C-1:
1. Jošt Zakrajšek (Tacen KD Slovenica)            225,89  (0)
2. Dejan Stevanovič (Soške elektrarne)           232,78  (2)
3. Dejan Kralj (Ljubljana)                                 242,68  (0)


– K-1, ženske:
1. Nina Mozetič (Soške elektrarne)                  251,24  (8)
2. Nika Mozetič (Soške elektrarne)                  310,83  (14)
3. Manja Zalaznik (Tacen KD Slovenica)          331,60  (24)


– C-2:
1. Simon Hočevar/Aljaž Kulovec (Simon)          252,70  (6)
2. Blaž Oven/Luka Slapšak (Ljubljana)            262,34  (10)
3. Uroš Škander/Sebastjan Linke (KZS)          284,50  (12)