Luka Božič in Sašo Taljat na OP Avstralije četrta, Luka Božič sedmi.

0
581

Drugi dan odprtega prvenstva Avstralije v slalomu na divjih vodah v Penrithu so se na progo podali kanuisti, kajakašice in dvojci, ki so nastopili v polfinalnih in finalnih nastopih. S četrtim mestom sta v sezono 2016 vstopila Luka Božič in Sašo Taljat med dvojci, med kanuisti pa se je Luka Božič uvrstil na sedmo mesto. V nedeljo nastop čaka kanuistko Nino Bizjak ter kajakaše Petra Kauzerja, Martina Albrehta in Janoša Peterlina.

Tako kot sta Primorca Luka Božič in Sašo Taljat zaključila sezono 2015 – s četrtim mestom na svetovnem prvenstvu v Londonu, sta tudi začela novo sezono 2016. Na prvi mednarodni tekmi leta, na kateri sta nastopila, sta namreč priveslala do četrtega mesta. Na odprtem prvenstvu Avstralije na olimpijski progi iz leta 2000 so ju prehiteli le Slovaka Peter in Ladislav Škantar, Italijana Camporesi in Ferrari ter Francoza Tillard – Le Ruyet. Tekma je bila zelo izenačena, saj je vodilni dvojici ločila vsega stotinka sekunde.

»Prvi teden priprav je za nama. Natanko šest mesecev pred pričetkom olimpijskih iger v Riu sva ga zaključila s prvo tekmo v tem letu in seveda spet na četrtem mestu. A uvrstitev v tem trenutku za naju ni tako pomembna, je pa toliko bolj napredek in rezultat dela, ki ga opraviva tu. S trenerjem Dejanom Testenom mislimo, da smo na pravi poti,« sta iz dežele tam spodaj sporočila Božič in Taljat.

Luka Božič je veslal tudi v konkurenci kanuistov, kjer si je s četrtim polfinalnim časom brez težav zagotovil nastop v finalu. Tam je naredil nekaj napak, prejel tudi dve kazenski sekundi, in se na koncu uvrstil na sedmo mesto. Brez prave konkurence je bil Slovak Matej Benuš, ki je drugouvrščenega Čeha Lukaša Rohana prehitel za več kot tri sekunde. Tudi tretje mesto je pripadlo Čehu – izkušenemu Stanislavu Ježku.

V ženski konkurenci, kjer slovenske predstavnice ni bilo, je zmagala Avstrijka Corinna Kuhnle, pred Nemko Ricardo Funk in Čehinjo Veroniko Vojtovo.

V nedeljo bodo na vrsti še kvalifikacije, polfinale in finale kanuistk, kjer se bo preizkusila Nina Bizjak, ter polfinale in finale kajakašev. V polfinale so se uvrstili vsi trije slovenski predstavniki Peter Kauzer, Martin Albreht in Janoš Peterlin.

 

Vožnja Luke Božiča:

 

2016 Australian Open

22 dan: 2016 Australian Open, tako zgoščenega programa pa še ne, danes samo v 3h dva polfinala in dva finala, jutri seveda počitek pred nadaljevanjem priprav. Dejstvo je da sem v pripravljalnem obdobju in sem imel še v četrtek dva težka treninga, zato je 7. mesto čisto ok. Sam pri sebi pa rahlo jezen, ker nisem uspel prenesti vsega na katerem gradim to sezono iz treninga na tekmo, ampak mislim da rabim še nekaj km. #trainingcamp #riovnas #potvrio #RoadToRio #ICFslalomNa posnetku finalna vožnja, poiščite napake, bilo jih je kar nekaj. 🙂

Objavil/a Luka Božič dne 6. februar 2016

 

Rezultati: http://www.canoeicf.com/results-pages/icf-canoe-slalom-ranking-race-australian-open

 

Foto: Franz Anton