Luka Božič in Sašo Taljat na prvenstvu Oceanije do četrtega mesta.

0
592

Primorski kanuistični dvojec Luka Božič – Sašo Taljat je ponovil dosežek izpred dveh tednov, ko sta bila na odprtem prvenstvu Avstralije četrta. Tudi na tokratnem prvenstvu Oceanije v Penrithu sta preizkušnjo končala tik pod zmagovalnimi stopničkami. Luka Božič je bil v finalu kanuistov šesti.

Po petih tednih priprav v Avstraliji so tekmovalci, ki se na olimpijsko sezono 2016 pripravljajo v deželi kengurujev, nastopili še na drugi tekmi. Prvi dan končnih odločitev prvenstva Oceanije sta dobro nastopila Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta med dvojci priveslala do četrtega mesta. Še v boljšem položaju sta bila po polfinalu, ko sta bila druga, a v finalu sta na progi naredila dotik, ki ju je na koncu tudi stal kolajne, saj sta za tretjim mestom zaostala za vsega 14 stotink sekunde. Prepričljivo sta slavila Nemca Franz Anton in Jan Benzien. Skoraj tri sekunde sta za njima namreč zaostala njuna rojaka Kevin in Kai Müller, na tretje mesto pa sta se še z dodatno sekundo zaostanka uvrstila Francoza Pierre Picco in Hugo Biso.

V finalu kanuistov je veslal Luka Božič, ki je bil po polfinalnem nastopu prav tako drugi, nato pa v finalu zasedel šesto mesto. Tudi zanj je bil usoden dotik in posledični dodatni kazenski sekundi, saj bi v primeru vožnje brez dotika zasedel drugo mesto. »Od odprtega prvenstva Avstralije do danes sem naredil majhen korak naprej. V polfinalu sem imel najboljši čas, a tudi dotik, v finalu pa sem veslal nekoliko slabše. Zadovoljen sem, da sem na napake odreagiral mirno in prenesel nekaj elementov s treninga na tekmo. Na koncu sem bil šesti. Lahko bi bilo boljše, ampak za peti teden priprav, recimo, da je bilo dobro,« je po koncu tekme sporočil Luka Božič.

Najboljši čas finala je postavil Slovak Matej Benuš, ki je kljub dotiku v cilj priveslal sekundo hitreje od Francoza Nicolasa Peschierja. Tretji je bil Britanec Adam Burgess. V konkurenci kajakašic, kjer slovenske predstavnice ni, je zmagala Slovakinja Jana Dukatova, pred Avstralkama Jessico Fox in Rosalyn Lawrence.

V nedeljo se bo na progo podala še kanuistka Nina Bizjak ter kajakaša Martin Albreht in Peter Kauzer.

 

Foto: Ettore Ivaldi

 

Rezultati: http://www.canoeicf.com/results-pages/2016-canoe-slalom-oceania-championships