Martin Albreht tretji v kvalifikacijah prvenstva Oceanije.

0
578

Slalomisti na divjih vodah v okviru priprav na novo sezono ta vikend v Avstraliji nastopajo na drugi letošnji tekmi. Pred dvema tednoma so tekmovali na odprtem prvenstvu Avstralije, ta vikend pa je na sporedu prvenstvo Oceanije. V petkovih kvalifikacijah se je s tretjim mestom izkazal kajakaš Martin Albreht, napredovanje v polfinale pa so si zagotovili še Peter Kauzer ter Sašo Taljat in Luka Božič v dvojcu, slednji pa tudi polfinalni nastop v kanuju enosedu. Kanuistka Nina Bizjak bo v kvalifikacijah nastopila v nedeljo.

Kajakaš tacenskega kluba Martin Albreht je z dobro drugo kvalifikacijsko vožnjo priveslal do tretjega mesta po uvodnem delu tekmovanja na olimpijski progi v Penrithu. Na prvenstvu Oceanije sta se pred njim zvrstila le Francoz Mathieu Biazizzo in Američan Michal Smolen. V polfinale se je po pričakovanjih uvrstil tudi Peter Kauzer, ki je bil enajsti. Na prvi tekmi je nastopil tudi Janoš Peterlin, ki pa je priprave v Avstraliji že zaključil, tako da tokrat v konkurenci kajakašev nastopata le dva slovenska predstavnika.

V konkurenci dvojcev sta v nadaljnjo fazo tekmovanja napredovala tudi Luka Božič in Sašo Taljat. V prvi kvalifikacijski vožnji sta zasedla četrto mesto, v drugi pa nista nastopila, zato so se z boljšim drugim časom pred njiju vrnili še nekateri tekmovalci, tako da sta Primorca na koncu zasedla deveto mesto. Kvalifikacijski nastop sta najbolje opravila Nemca Franz Anton in Jan Benzien, druga sta bila Rusa Kuznetsov in Larionov, tretja pa Francoza Picco in Biso.  

Luka Božič bo v polfinalu veslal tudi med kanuisti, saj je dosegel 19. čas kvalifikacij. Žal sta brez vnovičnega nastopa ostala Sašo in Žiga Taljat. Sašo je bil 33., Žiga pa 46. Najhitrejši je bil Nemec Franz Anton, s skoraj dvema sekundama in pol zaostanka za njim je bil drugi Rus Kiril Setkin, tretje mesto pa je zasedel Slovak Alexander Slafkovsky.

V Avstraliji na svoj nastop čaka še kanuistka Nina Bizjak, saj so organizatorji pripravili takšen urnik, da kanuistke vsi nastopi – kvalifikacije, polfinale in finale – čakajo šele v nedeljo.

V soboto bodo na sporedu polfinala in finala kanuistov, kajakašic in dvojcev, v nedeljo pa sledijo še nastopi kanuistk ter polfinale in finale kajakašev.

 

Rezultati: http://www.canoeicf.com/results-pages/2016-canoe-slalom-oceania-championships