Med Koprom in Bernardinom je potekalo DP v morskem kajaku.

0
568

Tekmovalci in tekmovalke so se na 16 kilometrov dolgi progi med Koprom in Bernardinom pomerili za naslove državnih prvakov v morskem kajaku. S preizkušnjo je najhitreje opravil Jošt Zakrajšek, ki je do cilja potreboval eno uro in devet minut. Med mladinci je slavil Anže Urankar, med mladinkami Metka Volk Štefič, med članicami pa Dani Zalar. Na tekmi za pokal mesta Koper so nastopili tudi veslači stoje, kjer sta bila najuspešnejša Neža Jarc in Rok Puvar.

Obala je drugič gostila državno prvenstvo v morskem kajaku, za organizacijo katerega so poskrbeli KKK Žusterna, KKK Orka in Kajakaška zveza Slovenije. Sicer čudovit in sončen dan ni postregel z idealnimi pogoji za kajakaše, saj so značilnost morskega kajaka visoki valovi, ki jih tekmovalci izkoriščajo za hitrejšo pot do cilja. Brezvetrje je namreč poskrbelo, da je bilo morje zelo mirno, tako da so pogoji bolj spominjali na tiste za sprinterske preizkušnje kot tekmovanje v morskem kajaku.

Na tekmovanju s startom na koprski plaži in ciljem v Bernardinu se je najbolj izkazal Jošt Zakrajšek, ki je 16-kilometrsko razdaljo preveslal v uri in devetih minutah, šest minut hitreje kot drugouvrščeni Simon Oven. Do tretjega mesta med člani je priveslal Italijan Marco Lipicer.

Naslova državnega prvaka med mladinci se je veselil Anže Urankar, ki je v cilj priveslal pred Timom Novakom in Davidom Franco. V konkurenci mladink je bila najhitrejša Metka Volk Štefič, za njo pa sta se zvrstili Lea Prodan in Metka Mihalič. Med članicami je zmagala Dani Zalar.

V veslanju stoje (SUP) se je zmage veselil Rok Puvar, ki je do cilja potreboval uro in 44 minut, drugo mesto je osvojil Marko Milenkovič, tretje pa Vid Tršan. V ženski konkurenci je zmagala Neža Jarc pred Natalijo Fon.

 

   

   

 

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Rezultati_DP_Morski_kajak_2015_ifcW.pdf

 

Fotografije: Jakob Marušič