Meglič najboljši v kvalifikacijah

0
429

Slovenski kajakaš Jure Meglič je bil najboljši v kvalifikacijah tekme za točke ICF v Španiji. Dobro so nastopili tudi ostali Slovenci – še peterica je v sobotnem delu tekmovanja namreč priveslala med najboljšo deseterico.


Kajakaš Jure Meglič je odlično nastopil v kvalifikacijah tekme Pokal Pirenejev, ki šteje tudi za točke ICF. Na reki Segre, ki bo junija gostila vse najboljše evropske slalomiste, je v dobri konkurenci dosegel najboljši čas in kvalifikacije končal na prvem mestu. Najboljši slovenski mladinec Simon Brus je bil 14., Martin Albreht pa 16.


Odlično so nastopili tudi kanuisti, kar četverica je namreč prišla med najboljšo deseterico. Tokrat je bil najuspešnejši Anže Berčič, ki je zasedel četrto mesto. Benjamin Savšek je bil šesti, Jure Lenarčič mesto za njim, Blaž Cof pa je bil deveti.


Drugo mesto sta v konkurenci dvojcev zasedla Luka Božič in Sašo Taljat, ki jima olimpijska proga v Španiji očitno leži. Zaostala sta za le za domačim dvojcem Ganyet-Domenjo, prehitela pa Poljaka Piotra Szczepanskija in Marcina Pochwalo. Dobro je nastopila tudi edina predstavnica v kategoriji kajakašic Nina Mozetič, ki je bila sedma. Najboljša je bila domačinka Maialen Chorraut, drugo mesto pa je pripadlo Avstrijki Violeti Oblinger Peters.


V nedeljo se bodo tekmovalci in tekmovalke najprej pomerili v polfinalu, najboljši pa nato še v finalu.