Mirnovodaši ta vikend v Mantovi

0
508

Slovenske mirnovodaše prihajajoči vikend v italijanski Mantovi čaka tekma, ki bo dala odgovor, kdo bo tekmoval na tekmah svetovnega pokala. Nastopili bodo vsi najboljši Slovenci, z izjemo Špele Ponomarenko.


Potem ko so slovenski sprinterji na mirnih vodah že opravili z državnim prvenstvom na 5000 metrov na Mostu na Soči, jih v Mantovi čakajo izbirne tekme za nastop na tekmah svetovnega pokala. V Italiji bodo nastopili vsi slovenski tekmovalci, manjkala bo le najboljša kajakašica Špela Ponomarenko. »Ker med dvojci v naši reprezentanci ni pretirane konkurence, je mednarodna tekma v Mantovi za naju z Lovrom predvsem pripravljalna. Oba bova tekmovala tudi v enojcu in vsak start je dobra priprava za kasnejše tekme svetovnega pokala. Trening je še vedno precej bazičen, zato bo vsaka dirka na tistih pravih tekmovalnih hitrostih zelo dobrodošla. Po dobrem pripravljalnem obdobju pa se veselim tudi posamičnega nastopa in potrditve med najboljšimi slovenskimi člani,« je pred tekmovanjem povedal Rok Kuk, ki je v lanski sezoni skupaj z Lovrom Lebanom poskrbel za kar nekaj vrhunskih rezultatov.


Na tekmovanju, ki bo obenem tudi dober pokazatelj pripravljenosti pred sezono, bodo tekmovali le v olimpijskih disciplinah. Moški se bodo tako pomerili na 200- in 1000-metrski razdalji, ženske pa na 200- in 500-metrski razdalji. V soboto bodo na sporedu kvalifikacije, dan kasneje pa finala. Poleg Slovencev so prijavljeni še tekmovalci iz Italije, Švice, Avstrije, Hrvaške in Srbije.